Bevrijdingstoertocht en defilé

Agenda / zaterdag 26 oktober'19
Adres:

Centrum Bergen op Zoom Grote Markt , bergen op zoom

Van 14:00 uur

De bevrijdingstoertocht vertrekt vanaf het bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp en gaat via Zuid-Beveland naar Bergen op Zoom. Ter hoogte van het buurtschap Korteven sluit een Woensdrechtse colonne aan. Aan de toertocht nemen meer dan 100 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog deel. Aangekomen in Bergen op Zoom stelt een aantal van deze voertuigen zich op in de Canadalaan. Deze straat is van historische betekenis voor de bevrijding van Bergen op Zoom. In deze straat wordt een Canadees Base Camp ingericht, waarmee uitbeelding wordt gegeven aan het leven in een Canadees legerkamp aan het einde van WO2. Vanaf de Canadalaan vertrekken de voertuigen naar de startlocatie van het Bevrijdingsdefilé.

Tussen 14.00 en 15.00 uur treedt het Reünie Orkest Artillerie op bij het Gouvernementsplein in Bergen op Zoom. Dit orkest, dat bestaat uit oud-dienstplichtigen, defileert later op de middag mee. Omstreeks 15.15 uur zet de colonne zich vanuit de Canadalaan in beweging naar de opstelplaats voor het Bevrijdingsdefilé aan de Zuid-Oostsingel in Bergen op Zoom.

Het defilé zelf start om 16.00 uur vanaf het NS-station richting de Grote Markt van Bergen op Zoom. Het volgt daarbij de route: Stationsstraat, Wouwsestraat, Zuivelstraat en Grote Markt. Via de Fortuinstraat verlaten de deelnemers en voertuigen het defilé. Naast onderdelen van de krijgsmacht nemen aan het defilé veteranen, (militaire) muziekgezelschappen en andere groepen deel. De deelnemers kennen een duidelijke verbinding met de Tweede Wereldoorlog en leven in vrede en vrijheid. Het totaal aantal deelnemers bedraagt ongeveer 700. Aansluitend aan het defilé trekken de voertuigen die hebben deelgenomen aan de toertocht, aan het publiek voorbij. De Koninklijke Luchtmacht zal op geheel eigen wijze haar bijdrage leveren. Afsluiting van het defilé vindt plaats op de Grote Markt van Bergen op Zoom.

Mede mogelijk gemaakt door vvvbrabantsewal.nl

donderdag 20 juni 2019

Fietsdriedaagse Lepelstraat

Buurthuis 't Weike, Kerkstraat 82

donderdag 20 juni 2019

Haringparty in Het Markiezenhof

Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8

donderdag 20 juni 2019

Beiaardconcerten Sint Gertrudiskerk

Kerkplein, Kerkstraat