Historische tour Bergen ondergronds

Agenda / woensdag 17 april'19
Adres:

Vertrek voor het Oude Stadhuis Grote Markt , bergen op zoom

Prijs €10.00
Van 14:00 uur

Stadsgidsen van SBM nemen je mee langs een aantal bijzondere monumentale kelders in de oude binnenstad van Bergen op Zoom.

Het thema aarde leidt je naar wat er ondergronds (in de kelders) te vinden is vanuit het verleden en hoe bijzonder het gebruik van deze kelders ook nu nog is. De tour wordt wekelijks gehouden.

Je bezoekt 4 of 5 historische kelders onder begeleiding van een gids en je eindigt in een kelder waar je wordt verrast met een bijzonder gerecht en bijpassend drankje. Vertrek voor het stadhuis op de Grote Markt.

De volgende kelders kunnen aangedaan worden:

Synagoge: Hier wordt verteld over het gebruik van de kelders toen het nog als gebedsruimte in gebruik was.

Blauwehandstraat 32: Hier wordt dieper ingegaan op de brouwerij van de markies, maar zeker ook op het ambacht van de wolververs. Hoe gingen beide processen in hun werk en waarom waren deze panden zo geschikt.

Kremerstraat 25: Een bijzondere kelder, want hier worden tot op de dag van vandaag aardzwammen en oesterzwammen gekweekt en je kunt ze er nog kopen ook.

Potterstraat: Onder de bezielende leiding van architect Jan Weyts wordt de historie van deze kelder uit de doeken gedaan.

Lievevrouwestraat 10: In deze bijzonder kelder komt de Stoelematramp ter sprake. Wat ging er mis, hoeveel doden en gewonden en wat was de impact van de ontploffing.

Lievevrouwestraat 19: Wist je dat er in deze kelder een moord is gepleegd? Tijdens het verblijf in de kelder wordt hier alles over verteld.

Elke tour wordt gesloten met een hapje en een drankje. Dat vindt plaats of in de kelder van Andere Koek (Lievevrouwestraat 36) of bij Oase (Fortuinstraat 3).

Mede mogelijk gemaakt door vvvbrabantsewal.nl

maandag 27 mei 2019

Boottocht naar de Weervisserij

Boottocht naar de Weervisserij, Steenbergsestraat 6

dinsdag 28 mei 2019

Boottocht naar de Weervisserij

Boottocht naar de Weervisserij, Steenbergsestraat 6

woensdag 29 mei 2019

Nasrdin Dchar - JA

theater De Maagd, Grote Markt 32