Sinterklaaslampionnenoptocht

Agenda / vrijdag 29 november'19
Adres:

Vanaf het Beursplein Beursplein , bergen op zoom

Van 19:00 uur tot 20:00 uur

Tijdens de koopavond trekt de lichtjesstoet met Sint Nicolaas en zijn Pieten door de stad. Sint gaat op zijn paard voorop, gevolgd door de Pieten en de kinderen met hun ouders. De kinderen brengen een eigen lampion mee. Het is de langste lampionnenoptocht van het land en met alle muziek en veel blije kinderen is het ook de leukste!

Het begint al om 18.45 uur op het Beursplein. Alle Pieten wachten daar op de kinderen. Om 19.00 uur als Sint er ook is, vertrekt de lange lichtjes-stoet. Sint Nicolaas gaat voorop en is te paard op zijn Amerigo. Alle Pieten zijn erbij, met de kinderen hand-in-hand genieten zij net zoveel als de kleintjes. Langs de route is een grote variëteit aan muziek te vinden en dat maakt het gezellig voor het publiek en voor de lampionnendragers!

De laatste liedjes zingen we met zijn allen bij de prachtig verlichte kiosk aan het Thaliaplein. Een plaatje, zo mooi is het daar elk jaar weer. Daarna is het tijd om te gaan slapen, maar niet voordat de Sint aan alle kindjes iets beloofd heeft. 

Route: Beursplein – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt – Sint Annastraat – Kortemeestraat – Kremerstraat – Zuivelstraat – Wouwsestraat – Sint Josephstraat – Voetboog – Lombardestraat – kiosk Thaliaplein.

Mede mogelijk gemaakt door vvvbrabantsewal.nl

zondag 25 augustus 2019

Moestuinmarkt

Grote Binnenplaats van Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8

zondag 25 augustus 2019

Brabantse Wal Rit

Moerstede, Vogelenzang 5

zondag 25 augustus 2019

Jeugdwielerronde

Vanaf 't Dobbertje, Zuidzijde Haven 59