Afval weggooien was nog nooit zo leuk!

Beleven / Tips

Afvalbakken met geluiden

Adres:

Centrum, Bergen op Zoom

Officiële onthulling van de Big Belly's

Woensdagmiddag zijn door wethouder Patrick van der Velden de Big Belly’s officieel in gebruik genomen. Hij kreeg daar hulp bij van een achttal kinderen. Die vonden de vrolijke pratende afvalbakken in ieder geval al heel leuk.

De grote bakken, Big Belly’s geheten, staan er al wat langer. Maar nu zijn ze ‘gepimpt’. In zeven van de elf exemplaren die de binnenstad rijk is klinkt voortaan een stem, als je er iets in gooit. Zo nodigt de gemeente met name de jongste binnenstadbezoekers uit om alles netjes op te ruimen. En die willen wel, bleek bij de officiële ingebruikname van het exemplaar op de Grote Markt.

Bewustwording

De gimmick dient meerdere doelen. Het nodigt niet alleen uit tot opruimen, het is bovendien een manier om jong en oud nog eens te wijzen op het belang van oog hebben voor het milieu. De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en daar is dit een voorbeeld van. Daarom zijn de Big Belly’s meteen ook bestickerd met foto’s van afval, waarbij wordt verteld hoe lang de natuur doet over het opruimen ervan. Als dat al lukt… Glas vergaat bijvoorbeeld nooit uit zichzelf.

Missie geslaagd!

De vrolijke afvalbakken, die allemaal een eigen geluid hebben, zijn mede bedacht door het Binnenstadslab, dat op allerlei manieren beleving en nieuwe impulsen aan de binnenstad wil toevoegen. De aanwezige kids reageerden uitbundig op de stem van de freule die komt uit het exemplaar op de Grote Markt. Missie geslaagd dus! Het werd door wethouder Van der Velden beloond met een medaille en een waardebon voor een ijsje. De assistentjes namen beiden vol trots in ontvangst.

Klimbos Brabantse Wal

Klimmen in de bossen van de Brabantse Wal

Beleven / Attractie
Brasserie de Berk

Recreëren en loungen in de natuur

Beleven / Tips
Boekhandel Quist en Café Helene

Taart eten tussen de boeken

Beleven / Tips