Getipt door locals

Beleven / Uitgaan

Adres:

Grote Markt Bergen op Zoom

Terras Grote Markt

Waar komen de inwoners van Bergen op Zoom graag in hun vrije tijd? Laat je verleiden door de verhalen van locals.

Visrestaurant Bergsdiep

“Als je lekker rustig buiten wilt eten, is Bergsdiep een aanrader. Het is net buiten het winkelcentrum en de auto parkeer je voor de deur. Het Wilhelminaveld ligt om de hoek en dat is ideaal voor onze kinderen, die na het eten lekker willen uitrazen. De menukaart is een krant waarin je meer kunt lezen over de ontstaansgeschiedenis van het restaurant en het Bergsche Diep. Het Bergsdiep plateau, met schaal- en schelpdieren, raad ik iedereen aan!” Cors (43)
Blokstallen 2e | www.facebook.com/Bergsdiep

Kunst- en Proeflokaal De Wereld

“Dit is een kleine en knusse kroeg, die heel mooi is ingericht. Ze hebben heel veel verschillende soorten bier. Er komen altijd leuke bandjes, bijvoorbeeld tijdens de Bluesroute.” Wendy (51)
Grote Markt 28 | www.facebook.com/proeflokaaldewereld

IJssalon Emma

“Wij lopen nooit langs Emma zonder een ijsje te nemen. Die zijn echt verslavend lekker! Ze hebben ook pannenkoeken en luxe belegde broodjes. Pas hebben we een ijstaart besteld en die was ook al zo heerlijk. In de middeleeuwse kelder speelt geregeld een jazzbandje. Bijzonder, toch?” John (63) en Lydia (62)
Fortuinstraat 7 | www.ijssalonemma.nl

Les Vedettes

“Ik kom graag in dit typisch Bergs maar toch echt Frans café. Je drinkt hier heerlijke originele biertjes. De hond ligt languit op de vloer, terwijl om haar heen spelletjes worden gespeeld. Niet alleen door kinderen op zondagmiddag, maar vooral door de oudere jongeren. Les Vedettes organiseert regelmatig repair-cafés, handwerk-café Troela en fotowedstrijden inclusief tentoonstelling. Op vrijdagavond krijg je hier voor nog geen tientje een heerlijke verse Thaise maaltijd, zelfs vegetarisch.” Tim (26)
Lievevrouwestraat 27 | www.lesvedettes.nl

IJssalon Emma
Brasserie De Berk
Café de Wereld

Villa Heidetuin

“Een heerlijke stek is Villa Heidetuin op het Landgoed Lievensberg. Hier is oog voor detail, de gerechten zijn lekker en alles met verse ingrediënten bereid. Je voelt je meteen thuis door de relaxte sfeer in de prachtige salon. Kom hier graag terug!’’ Sophie (36)
Balsedreef 4 | www.villaheidetuin.eu

Brasserie De Berk

“Regelmatig trek ik mijn wandelschoenen aan en ga ik met mijn zoon van 11 jaar de natuur in. Na een stevige wandeling door het bos trakteren we ons op een drankje en een lekkere bitterbal in De Berk. Op dat moment weet de rest van het gezin ons ook te vinden en haken aan. Bij De Berk kun je buiten heerlijk zitten op comfortabele loungebanken. Zelfs in de winter, want dan is het terras overdekt en verwarmd.” Marc (45)
Bemmelenberg 21 | www.brasseriedeberk.nl

Stadscafé Thalia

“In Thalia komen de gezelligste mensen. Door de huiskamerachtige inrichting voelt het net alsof je thuiskomt. Bovendien ligt Thalia midden in het winkelgebied van Bergen op Zoom. Overdag kun je heerlijk zitten op het zonnige terras. En ook ’s avonds is het er altijd gezellig. Ook als je er nog niemand kent, ben je er snel op je gemak.” Rob (62) en Ingrid (59)
Koevoetstraat 31 | www.stadscafethalia.nl