Ontsnappen uit een kamer vol geheimen

Beleven / Attractie

Gevangenpoort

Adres:

Lievevrouwestraat 60 4611 JL Bergen op Zoom

Escape The Gate

De Gevangenpoort is de enige bewaard gebleven middeleeuwse stadspoort van Bergen op Zoom. Het is zelfs één van de oudste nog bestaande stadspoorten in Nederland.
De poort is gebouwd rond 1350 als onderdeel van een stenen vestingmuur met omgrachting. Door uitbreiding van de vesting in 1484 komt de poort binnen de muren van de stad te liggen. Daardoor verliest ze haar functie als toegangspoort en verdedigingswerk. Ondertussen is de poort al enige tijd een gevangenis, waardoor ze bespaard blijft van de sloop. Tot ongeveer 1925 wordt de poort nog als gevangenis gebruikt.

 

In 2015 is de Gevangenpoort gerestaureerd en heringericht waardoor de verhalen van de poort en haar bewoners nog beter beleefd kunnen worden. Sinds juli 2015 is de Gevangenpoort ook een buitenpost van stadspaleis en museum het Markiezenhof.

Wie meer wil weten en vooral zien over de restauratie van de Gevangenpoort: neem een kijkje op de website van Weyts Architecten waar een mooi portfolio met foto’s en achtergrondinformatie staat over het gehele proces van deze restauratie!

Escape The Gate

De meest spannende escape room van Nederland

Je daalt de smalle wenteltrap af naar beneden, daar waar de muren anderhalve meter dik zijn. Je komt uit op een vergeten cel met een zware, houten traliedeur. Tussen de spijlen door zie je opgestapelde spullen: stoffig en oud, heel oud. Hier is duidelijk al jaren niemand meer geweest. Van wie waren die spullen? De cipiers? Gevangenen? Niemand weet het. Even twijfel je nog om binnen te stappen. In deze toren zijn immers 450 jaar lang mensen opgesloten in afwachting van hun vonnis. Kom jij er nog wel uit?

Escape The Gate in Gevangenpoort Bergen op Zoom
Escape The Gate
De Gevangenpoort Bergen op Zoom
Gevangenpoort
De binnenkant van de Gevangenpoort Bergen op Zoom
Lukt het jou om te ontsnappen?

Klimbos Brabantse Wal

Klimmen in de bossen van de Brabantse Wal

Beleven / Attractie
Leer, beleef en ontdek de Brabantse Wal

Natuurpodium

Beleven / Attractie
Bewonder van grote hoogte!

Beklim de Peperbus

Beleven / Attractie