Stadswandeling Bergen op Zoom

Bergen op Zoom / Stadswandeling Bergen op Zoom

 

Een stadswandeling in Bergen op Zoom, dat is iets dat je echt niet wilt missen als je een bezoek aan deze historische stad brengt. Dompel je onder de rijke geschiedenis, verbaas je over de authentieke details in de binnenstad en laat je meevoeren door de bijzondere verhalen. Wat ga jij het eerste ontdekken in Bergen op Zoom?

De stad wordt door bewoners ook wel liefkozend ‘Ons Berrege’ genoemd, en dat is niet zo gek. Bergen op Zoom staat bol van mooie verhalen en dingen om te ontdekken. Wat dacht je van de talrijke monumenten, de gezellige pleintjes en fotogenieke straatjes? Natuurlijk mogen we de imposante Peperbus en historische Lievevrouwepoort niet vergeten. Genoeg reden voor een stadswandeling dus.

Historische stadswandeling Bergen op Zoom

Er zijn verschillende manieren om de stad te verkennen, maar het leukste is natuurlijk om dat te doen met iemand die je echt alles over de stad kan vertellen. Zo mis je ook de leuke anekdotes en kleine details niet en kun je helemaal opgaan in de geschiedenis van de stad. Deze stadswandeling met stadsgids wordt met grote regelmaat georganiseerd. Kijk snel in onze agenda voor de actuele data.

Zelf de stad ontdekken

Wil je liever zelfstandig de binnenstad van Bergen op Zoom ontdekken? Natuurlijk kan dat ook. Of je er nu liever alleen of met een groepje op uit trekt, er zijn verschillende plekjes die je echt niet mag missen. Om je daarmee te helpen is er een handig boekje met plattegrond gemaakt. Hiermee kun je eenvoudig je eigen stadswandeling uitstippelen. Dit gidsje kun je tegen een kleine vergoeding (€2,50) ophalen bij de VVV in de stad.

Heb je na een stadswandeling nog niet genoeg van Bergen op Zoom? Ook de omgeving rond de stad is zeker een bezoek waard. Of je nu graag wilt struinen door de bossen, cultuur opsnuift of liever actief bezig bent – de Brabantse Wal heeft het allemaal. Genoeg reden voor een citytrip naar Bergen op Zoom dus.