Culinair

Verhalen & Beleven / Culinair

Culinair genieten in Bergen op Zoom

Van knusse brasserie tot chique restaurant en van gezellig eetcafé tot sfeervolle lunchroom; Bergen op Zoom heeft het allemaal. Dankzij het ruime aanbod van streekproducten en culinaire evenementen komen je smaakpapillen hier helemaal aan hun trekken. Ontdek de smaak van de 3 A’s: Asperges, Aardbeien en Ansjovis. Met deze ingrediënten vers van ’t land of uit zee krijg je in verschillende restaurants heerlijke gerechten voorgeschoteld.

Restaurant 't Spuihuis

Dit is het programma van de Foodstoet Kerst op de Kaai

Warme gluhwein, een gezellig vuurtje, heel veel kerstlichtjes en natuurlijk heerlijk eten: dat is de wintereditie van de Foodstoet in Bergen op Zoom: Kerst op de Kaai. W...

Aukje uit Breda werd verliefd op dit Bergse pand

Aukje Verbraak uit Breda was op zoek naar een leuk pand om een lunchroom in te beginnen. Ze werd meteen verliefd op een klein pand op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Een jaar ...

Links: Kees Bronkhorst, rechts: Marc Govers en in het midden Jeffry Verdult, die het initiatief sponsort.

Niemand hoeft alleen te zijn met Kerst

In Fort Smakelijk aan de Bernadettestraat is op Eerste Kerstdag een gratis diner voor mensen die alleen zijn met Kerst. ,,Inmiddels hebben we zo’n vijftig plekken ...

Leutig Spul brengt een echt Bergs bier

Dweilband Leutig Spul bestaat 22 jaar en om dat te vieren, heeft de band haar eigen bier gebrouwen: Spulleke. ,,Een mooi, echt Bergs product, gebrouwen in Bergen op Zoom...

Dit is het programma van de Foodstoet

De Krabbenfoor is achter de rug, en dus kijken we uit naar het volgende evenement: de Foodstoet. Al over een paar weken kun je weer op Stadspark Kijk in de Pot terecht v...

ProefMei heeft niet alleen de drie AAA’s, maar ook drie V’s

Nog een paar dagen en het is weer ProefMei. Natuurlijk wordt dat weer genieten van exclusieve gerechten met de drie Bergse AAA’s, maar ProefMei heeft meer dit jaar. In aan...

Leuk: verborgen terrassen in Bergen op Zoom!

Terrasjes pakken: daar zijn we in Bergen op Zoom goed in! Met onze bourgondische leefstijl zijn er hier gelukkig genoeg terrassen te vinden waar het heerlijk toeven is. Maar wis...

Familie Wattimena: ‘Als je niet probeert, weet je niet of iets succesvol wordt’

Ze runnen Il Maccherone, beter bekend als ‘het kleine Italiaantje’. Organiseren de Foodstoet en Buitengewoon Bergen op Zoom. En sinds een hal...

Jimmy Devilee: ‘Mijn droom is uitgekomen, zonder dat ik erover gedroomd heb’

Zodra Bergenaar Jimmy Devilee (32) de Grote Markt betreedt, voelt hij zich thuis. Daar staat zijn grootste...

De leukste koffietentjes in Bergen op Zoom

Lekkere koffie: wie is er niet dol op?! Wij wel! Gelukkig zijn er in Bergen op Zoom genoeg gezellige plekjes waar het heerlijk koffie drinken is. We zetten de leukste koffietent...

Maarten Rikken: ‘Tegenslagen in het leven geven mij kracht en inspiratie’

Hij vindt het geweldig om niet alleen maar cateraar te zijn. Nee, Bergenaar Maarten Rikken (34) wil méér doen dan één ding. En dus denkt hij ...

Lars van Raaij van LarsKookt: ‘Niets zorgt voor zoveel verbroedering als eten’

Van het laten aanbranden van een ei, naar de Knorr Wereldgerechten, naar… een eigen kookstudio. Het is het bijzondere verhaal van de gedreven B...

Op deze terrasjes in Bergen op Zoom zit je middenin de natuur!

Lunchen terwijl je onder de bomen zit. Of in de zon, met een weids uitzicht op de heide. Het kan gelukkig allemaal in de omgeving van Bergen op Zoom! Wij verzamelden een paar le...

Bier van Bergse bodem: de Scheldebrouwerij

Wat ooit klein begon in een huis in Bergen op Zoom, vindt inmiddels plaats in een grote brouwerij net over grens bij Breda, in het Belgische Meer...

Romano Groffen

Romano Groffen: “De ‘Groffenkoek’ is ontstaan uit onkunde”

Elke Bergenaar kent ze wel: de ‘platte tiet’. Ook wel ‘koeienvlaai’ of ‘Bergse puddingkoek’ genoemd. De officiële naam van dit smakelijke streekproduct uit Bergen o...

Pau-man Chan en Rudo van Wermeskerken van The Old Bakery

The Old Bakery: ‘Hier krijgen we weer echt waardering voor wat we doen’

Je ziet ze wel, maar je hoort ze niet. Eigenaren Pau-man Chan en Rudo van Wermeskerken van de Bergse lunchroom The Old Bakery zijn naar eigen zeggen geen rasechte ondernemers. ...

Rene Vermeulen van 't Spuihuis

Rene Vermeulen: ‘Ik, eigen baas? Dat klinkt nog steeds een beetje raar. Wel stoer, eigenlijk!’

Als je Rene Vermeulen (30) vroeger had verteld dat hij nu eigenaar van een kwalitatief goed restaurant zou zijn, had hij je uitgelachen. Dat stond niet in zijn toekomstvisie. To...

Emma's IJssalon

Emma’s IJssalon

Genieten van ambachtelijk en romig schepijs, zeven dagen per week vers gedraaid door ijsmaker Adriaan van den Hoek. Met alleen de beste ingrediënten, een Belgisch recept met ei...

ProefMei

Culinaire events

Gedurende het hele jaar zijn er in Bergen op Zoom verschillende culinaire evenementen waarbij inwoners en bezoekers de kans krijgen om allerlei nieuwe hapjes te proeven of van h...

IJs van Crusio

De lekkerste streekproducten

Bergen op Zoom en eten zijn onlosmakelijk verbonden. Ansjovis, asperges, koeken… Niet voor niets heeft de Brabantse stad het etiket ‘bourgondisch’ opgeplakt ge...

Cor van Dort

De held van de ansjovisvangst

Cor van Dort is een echte Brabantse Held die zich tot op hoge leeftijd inzet voor het behoud van de weervisserij in Nederland. ...