Leutig Spul brengt een echt Bergs bier

Verhalen / Culinair

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Dweilband Leutig Spul bestaat 22 jaar en om dat te vieren, heeft de band haar eigen bier gebrouwen: Spulleke. ,,Een mooi, echt Bergs product, gebrouwen in Bergen op Zoom én je zou het kunnen zien als een afscheidsbiertje voor Prins Nilles III”, vertelt Flup Remijn. ,,Ook al wisten we natuurlijk nog niet dat hij weg zou gaan toen we dit bedachten.” 

Voor het 11-jarig bestaan bracht de dweilband een karaoke dvd uit. Een succes, want de dvd was zo uitverkocht. ,,En nu wilden we weer iets origineels doen, iets dat wat toevoegt aan de Vastenavend. En echt Bergs bier, gebrouwen in onze eigen stad, dat was er eigenlijk nog niet. Dus hebben we, in samenwerking met brouwerij Sterck uit de Bosstraat, Spulleke ontwikkeld. Want met Vastenavend drinken we heel wat bier weg, maar nooit echt Bergs bier. Daar willen wij dit jaar verandering in brengen.”

Spulleke heeft een rode gloed. ,,We wilden er eerst meekrap in doen, maar dat bleek giftig te zijn”, lacht Flup. ,,Het rood verwijst naar de Krabben, het is een echte rooje deurdrinker, zoals wij ‘m noemen.” Het is een licht bier, met een alcoholpercentage van 5,22 procent.

Bestellen

Het Bergs bier is nu al te bestellen via www.leutigspul.nl/sjop. Tot aan het Neuzebal, maar hoe vroeger, hoe beter want op=op.
Op de zondag na Neuzebal, 2 februari, wordt het gelanceerd en kunnen mensen het komen afhalen. Tijdens Vastenavend zal het ook verkrijgbaar zijn in diverse cafés, onder andere bij ’t Slik en de Schorre, het Groene Paard, Oosterwaal, de Grote Slok en de Loco. Rond Sinterklaas en Kerst komt er bovendien een speciale actie, zodat je een cadeaubon kunt geven voor Spulleke. Hou hiervoor de Facebookpagina in de gaten.
En hoe het smaakt? Flup: ,,Nou, gewoon hartstikke lekker!”