Aangenaam Bergen op Zoom

Verhalen / Erfgoed & Cultuur

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Welkom in het Theater van het Goede Leven: Bergen op Zoom! Bergen op Zoom behoort tot een van de oudste steden van Nederland. Smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden, dat al meer dan achthonderd jaar terug gaat. De historische binnenstad vormt een uniek decor voor leuke winkeltjes, cafeetjes en sfeervolle restaurants.

Het rijke verleden van de stad is nog goed af te lezen aan de vele fraai gerestaureerde gebouwen. In het compacte stadscentrum staan honderden monumenten met als iconen het unieke stadspaleis het Markiezenhof, het ondergrondse rioolstelsel de Grebbe, de Sint Gertrudiskerk met de Peperbus, het Oude Stadhuis, de Gevangenpoort en het indrukwekkende theater De Maagd, dat voorheen als kerk diende.

[insert gallery]

Op steenworp afstand van de gezellige binnenstad zit je midden in de natuur waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, kijken en genieten. Ook de watersporter kan prima terecht in Bergen op Zoom, op de Binnenschelde om precies te zijn. Met strand, horeca en verschillende faciliteiten is dit een geliefde spot bij kitesurfers en dagjesmensen. Bergen op Zoom staat garant voor plezier, historie, veelzijdigheid en sfeer.

Bergen op Zoom, de stad waar je moet zijn voor een fantastische tijd! Funshoppen met de meer dan achthonderd jaar oude binnenstad als decor. Tientallen erkende monumenten omgeven door sfeervolle restaurantjes en terrasjes. De stad waarvan de evenementenkalender geen lege plekken bevat en waar je een klein stukje verderop ook nog eens prachtige natuur vindt… dat is Bergen op Zoom ten voeten uit. Laat je op deze website inspireren!