Aukje uit Breda werd verliefd op dit Bergse pand

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Aukje Verbraak uit Breda was op zoek naar een leuk pand om een lunchroom in te beginnen. Ze werd meteen verliefd op een klein pand op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Een jaar geleden opende ze hier haar lunchroom Bites. ,,Het eerste jaar is veel zwaarder geweest dan ik had gedacht, maar ook veel leuker! Ik doe nu echt wat bij me past.”

Ze woonde (en woont) in Breda, maar liet haar oog vallen op het pand in Bergen op Zoom. ,,Prachtige locatie, midden in de binnenstad. Daar viel ik meteen voor!” Ze werkte toen nog als accountmanager, maar haar hart lag altijd al bij de horeca. Op 1 december 2018 kreeg ze de sleutel, 1 januari wilde ze open. ,,Tja, dat was een tikkeltje te optimistisch”, lacht ze nu. ,,Alles wat maar tegen kon zitten, zat tegen.”

Vastenavend in het hart

Van een bruine kroeg toverde ze het, samen met haar vriend Marco, om tot een lichte, moderne lunchroom. Toen ze na ruim twee maanden verbouwen dan eindelijk open kon, was het bijna Vastenavend. ,,Ik heb een buitenbar geplaatst, om er toch een beetje bij te horen. Dat was echt een hele belevenis voor iemand die de Bergse Vastenavend niet gewend is. Maar z├│ leuk. De manier waarop mensen het verhaal van Vastenavend uitdragen, geweldig. Iedereen draagt Vastenavend hier in zijn hart.”

Pluis

Inmiddels is ze helemaal in haar element op de Grote Markt. ,,We zijn hier zo fijn ontvangen. Steeds meer vaste gasten, mensen komen ook voor verjaardagsborrels, bruiloftsrecepties, high teas en bijna iedere week krijg ik wel een aanvraag voor een babyshower.” Ook zijn er veel samenwerkingen ontstaan. ,,Met de boetiek Jess & Lou bijvoorbeeld. Na hun modeshow hielden zij hier hun borrel. En met Pluis & Bruis, een leuke jonge onderneemster die allerlei houten items voor mijn zaak gemaakt heeft. Nu is ze bezig een houten kerstboom voor me te maken.”

Thuis in Bergen op Zoom

Aukje voelt zich helemaal thuis in Bergen op Zoom. ,,Ik wil hier niet meer weg. Nu wonen we nog in Breda, echt op een heel mooi plekje. Maar stiekem zijn we wel naar een huisje hier aan het kijken…”