Bergs bedrijf Inpa heeft 30.000 hectare bos in Bolivia: ‘ Wij houden van hout’ 

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Duurzaamheid is in. Maar lang voor de meeste ondernemers zelfs maar van duurzaamheid hadden gehoord, was dat bij Inpa Parket al helemaal ingeburgerd. Het Bergse bedrijf heeft namelijk een bos van 30.000 hectare in Bolivia. Worden daar bomen selectief gekapt, dan krijgt het bos 25 jaar rust om weer te herstellen.

Inpa Parket is al ruim vijftig jaar gevestigd in Bergen op Zoom. Het bedrijf heeft echter onlangs een verjongingskuur gedaan. ,,Een nieuwe gevel, een nieuw logo, een nieuwe manier van denken”, zegt Stephan van Son, shopmanager. ,,Vroeger zetten we een advertentie in de krant en dan hadden we een druk weekend. Nu zetten we een advertentie en gebeurt er niks. Zoveel zaken stunten met prijzen en kortingen. Maar ons pand: dat is beter dan een advertentie. Hier rijden zoveel mensen langs. Dus hebben we besloten dat helemaal spic en span te maken.”

Magazine

Er is zelfs een speciaal magazine gemaakt, vol informatie over het bedrijf, haar medewerkers en haar klanten. Want tegenwoordig is Inpa meer dan alleen mooie vloeren. Je vindt hier ook mooie meubelen en woonaccessoires. Daarvoor reizen Stephan en eigenaar Arthur Hoetelmans regelmatig naar India. ,,Meubels met een verhaal”, zegt Stephan. ,,Een oude kappersstoel, oude houten deuren. Allemaal producten met een geschiedenis. Er zit geen stukje nieuw hout bij.”

Hout is het hart

En hoewel Inpa meegaat met de nieuwste trends in vloeren als pvc, hout blijft toch altijd het hart van Inpa. ,,We houden van hout”, zegt Stephan. ,,Daarom werken we op onze duurzame manier. Als je bij Inpa een mooie Zuid Amerikaanse houtsoort koopt dan weet je zeker dat deze uit duurzaam bosbeheer komt.”