De leukste Bergse evenementen in 2019

Verhalen / Evenementen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Bergen op Zoom: de stad van bourgondisch leven! De stad waar lekker eten, gezelligheid en feesten een leefstijl is. Dat blijkt wel uit de vele evenementen die hier plaatsvinden. Ook in 2019 kun je in Bergen op Zoom weer je geluk op als je houdt van een portie gezelligheid. We zetten de leukste Bergse evenementen in 2019 alvast voor je op een rij.

Vastenavend 2019

Als we het hebben over dat waar Bergen op Zoom groots in is, dan mag de Vastenavend niet ontbreken. Denk je nu: Vastenavend, wat? Het is de Bergse benaming voor ons carnavalsfeest! Een feest dat uitblinkt in eigenzinnigheid, maar op een mooie manier. Met eigen kledij (vitrage, boerenkiel, zakdoek) en eigen muziek. Uiteraard zijn ook niet-Bergenaren van harte welkom om dit feest te beleven. In dat geval is een korte introductie misschien wel handig, zie hier.

ProefMei: 24, 25, 26 mei 2019

Genieten van lokale lekkernijen, met de focus op de 3 A’s van de Brabantse Wal: Aardbeien, Ansjovis en Asperges. Dat is ProefMei! En dat alles in een sfeervolle setting tussen de prachtige monumenten van Bergen op Zoom. De afgelopen jaren deed het zonnetje aardig zijn best aanwezig te zijn. Hopelijk lukt het hem ook dit jaar weer! Meer informatie vind je hier.

JazzBoZ: 14, 15, 16 juni 2019

Swingen geblazen! Zoals elk jaar vindt in juni het evenement JazzBoZ plaats, waarbij het allemaal draait om muziek en gezelligheid. Dat alles gaat gepaard met te gekke optredens op verschillende locaties in onze stad. Meer informatie vind je hier.

Maria Ommegang: 30 juni 2019

Een cultuur historisch fenomeen, dat is de Maria Ommegang. Deze dankstoet, ter ere van Maria, vindt plaats omdat Bergen op Zoom in de Tweede Wereldoorlog, relatief gezien, groot oorlogsgeweld bespaard is gebleven. Historische groepen, bijbelse taferelen, praalwagens en zang- en dansgroepen wisselen elkaar af. Een indrukwekkende stoet met maar liefs 900 deelnemers! Lees hier meer.

Krabbenfoor: 25, 26, 27, 28 juli 2019

Voor veel Bergenaren een hoogtepunt in hun zomervakantie: de Krabbenfoor! Van origine een braderie, maar inmiddels is het veel meer dan dat. Het is een weekend lang feest in de binnenstad, met in de middag en avond tal van optredens. Meer informatie over de Krabbenfoor 2019 vind je hier.

Foodstoet zomereditie: 30, 31 augustus en 1 september 2019

Eten, eten en nog eens eten… En dat in een sfeervolle setting onder de Bergse zon: dat is de Foodstoet! Dit populair foodtruckevenement heeft inmiddels een goede naam gemaakt in Bergen op Zoom. Van heinde en verre komen mensen af op al het lekkers van de Foodstoet. Wij snappen dat wel… Meer informatie vind je hier.

Kunsten in de Monumenten: 14, 15 september 2019

Een festival vol historie, hedendaagse kunst en cultuur: dat is Kunsten in de Monumenten, landelijk ook wel Open Monumentendagen genoemd. In tal van monumenten in Bergen op Zoom vinden dat weekend optredens en tentoonstellingen plaats. Het hele programma van Kunsten in de Monumenten volgt nog en zal hier te vinden zijn.

Openluchtspektakel Supersum: 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25 oktober 2019

Speciaal voor het jubileum van 75 jaar Bevrijding Brabantse Wal voert Stichting De Vierschaar een openluchtspel op over de Tweede Wereldoorlog in deze regio. Het is een fictief verhaal, tegen het decor van de gebeurtenissen in stad en streek, waarin intrige, spanning, drama maar ook humor onderdelen zijn van de productie. Meer informatie vind je hier.

Foodstoet wintereditie: 13, 14, 15 december 2019

Met een succesvolle eerste editie van de winterse Foodstoet in 2018, doen ze het in 2019 gewoon nog een keer. En gelukkig maar! Want wat was het gezellig én lekker… Omgeven door talloze vuurkorven en foodtrucks met diverse lekkernijen, zijn we blij dat de wintereditie van de Foodstoet in 2019 gewoon weer terugkomt. Meer informatie vind je hier.