Bergse ondernemers halen Highland Games naar Bergen op Zoom

Verhalen / Evenementen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De Bergse Ondernemersclub (BOC), bekend van Back to the Eighties en het BoZtoberFest, organiseren dit jaar iets heel nieuws: de Highland Games. Een evenement voor de hele familie.

Het evenement wordt op zondag 15 september aan Heimolen gehouden. Zeker twaalf teams van stoere heren en dames doen hier mee aan zware atletische wedstrijdonderdelen zoals kogelslingeren, touwtrekken, paal-, en steenwerpen. Natuurlijk zijn alle deelnemers in kilt en zal het een waar spektakel zijn.

Rodeostier

Verder zullen er workshops gehouden worden, zijn er diverse ambachten te zien en staan er stands die allen te maken hebben met het leven op het platteland. Sponsor Landrover is aanwezig met een aantal jeeps en de Rabobank komt met een rodeostier. Ook zullen er artiesten optreden en staan er wat foodtrucks.

Kalfjes kroelen

Kinderen hebben het vast en zeker naar hun zin op de Highland Games. Zij kunnen pony rijden, kalfjes kroelen, zich uitleven op een springkussen of op een stormbaan. De toegang is gratis. Dit jaar is het evenement op proef: als er genoeg animo voor is, gaat de organisatie volgend jaar helemaal los, belooft het bestuur.

Schots en Scheef

De avond voor de Highland Games, zaterdag 14 september, wordt een feestavond gehouden met diverse artiesten: Schots en Scheef. Voor meer informatie kijk op de website van BOC.