Bergse steentjes: van oude pastorie tot sfeervolle kantoorvilla

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Werken in een weinig inspirerend kantoorpand? Zonde, vinden de Bergse vrouwen Leoniek Bezemer en Arja van der Linden. Toen Leoniek samen met haar man Don tijdens een wandeling door de wijk haar oog lieten vallen op de oude pastorie, wist ze: dit is een plek waar wij willen werken.

Niet veel later kochten Don en Leoniek het pand en besloten er een kantoorvilla van te maken. In de oude pastorie, die vol historische verhalen zit, zijn nu zeven bedrijven gevestigd. Wij spraken met binnenhuisarchitecte Leoniek en Arja, werkzaam als management assistente voor DON Bureau.

Het eerste wat bezoekers zien als ze de oude pastorie betreden, is een enorme houten wenteltrap. Precies wat je verwacht van een eeuwenoude pastorie. Haast sprookjesachtig. En ondanks dat dit alles dateert uit 1918, oogt het allemaal prachtig netjes afgewerkt. Leoniek glimlacht. “Voor mij als binnenhuisarchitecte was dit echt een cadeautje. Toen Don en ik hier voor het eerst binnen liepen, zag het er vreselijk vervallen uit. Toch zag ik meteen kansen. De ruimtes vormden zich in mijn hoofd direct tot prachtige plekjes. Meteen wist ik: dit is niet zomaar een bedrijfspand. Ik wilde er eigenlijk meteen mee aan de slag.”

Voor mij als binnenhuisarchitecte was dit pand een cadeautje

De man van Leoniek, Don Bezemer, is de eigenaar van het bedrijf DON Bureau en besloot van de oude pastorie zijn nieuwe bedrijfspand te maken. Maar het was nogal aan de maat voor het aantal personen binnen het bedrijf dat hij runt. Leoniek: “Daarom besloten we ook andere ondernemers de kans te geven zich op deze mooie locatie te vestigen. Zo werd de kantoorvilla geboren.”

Een flinke verbouwing volgde. Halverwege 2016 nam DON Bureau als eerste bedrijf intrek in de kantoorvilla. Arja werkt sinds 2014 voor DON Bureau. “Het pand waarin we voorheen zaten was ook sfeervol, maar daar groeiden we uit. Voor ons staat werken op een inspirerende plek bovenaan onze wensenlijst. De overgang naar De Pastorie voelde daarom heel vertrouwd, ondanks dat er toch wel wat veranderde voor ons. Zo zit ik nu nog maar met één collega in een ruimte. Dat is een stuk rustiger dan met 4 collega’s in één ruimte. En dat terwijl er toch alle ruimte is om te sparren met andere collega’s en ondernemers ”

Werken op een sfeervolle plek staat bovenaan onze wensenlijst

De kantoorvilla heeft voorafgaand aan de intrek van DON Bureau zeven jaar leeg gestaan. Leoniek: “De oude elementen die er nog waren, hebben we zoveel mogelijk intact gehouden. Daaromheen heb ik het aangevuld met meer moderne tinten. Omdat we oude deuren wilden behouden, moesten we zo’n vier uur per deur schuren. Na een verbouwing van een half jaar is kantoorvilla De Pastorie weer helemaal in zijn oude glorie hersteld.”

De kantoorvilla heeft op de begane grond een vergaderruimte die ook door externe groepen (maximaal 12 personen) te huur is. Deze Tuinkamer heeft alle moderne vergaderfaciliteiten.

Kantoorvilla De Pastorie
Prins Bernhardlaan 64
4615 BD Bergen op Zoom
info@kantoorvilladepastorie