Onze Bergse top 18 van 2018: de meest gelikete berichten op Facebook

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

2018: wat was het weer een mooi jaar in ons Bergen op Zoom! Van nieuwe lunchtentjes in onze binnenstad tot gerenoveerde monumenten, een hittegolf tijdens de Krabbenfoor en ga zo maar door… Een greep uit alles wat er dit jaar gebeurde vind je in dit overzicht van de door jullie meest gelikete berichten op onze facebookpagina. En dan voor nu alvast een spetterend 2019 gewenst!

PS: in de betreffende facebookberichten op deze pagina wordt enkel het aantal duimpjes weergegeven, maar wij nemen ook de gegeven hartjes mee en dus het totaal aantal likes. Extra leuk! 

1. Intocht Vastenavend: 1.162 likes

Trots zijn wij Bergenaren op onze manier van carnaval vieren, dat bleek wel uit dit overzicht. Met stip op 1 kwam dit bericht boven, met bijna duizend likes. Een foto van de intocht op zaterdagmiddag 10 februari 2018, met de Grote Markt van Bergen op Zoom, of eh: Krabbegat, gevuld met dweiltjes. Toegeven: indrukwekkend blijft het wel, dit zicht…


2. Een zee van lichtjes op de oorlogsbegraafplaatsen: 689 likes

Een nieuw initiatief dit jaar: een zee van lichtjes creëren op de Canadese en Britse begraafplaatsen in Bergen op Zoom. Op kerstavond. Om zo de soldaten te herdenken die in ons gebied streden, voor ons land. Een indrukwekkende opkomst van honderden mensen leidde tot een fantastisch resultaat…

3. Frank Roks en zijn Strandhuys: 558 likes

De Boulevard van Bergen op Zoom bloeit verder en verder op! Inmiddels is er het strand, met aan dat strand een paar fantastische horecatenten. Wij bezochten onder andere het Strandhuys van de gedreven ondernemers Frank Roks en Rian Punt. Een heerlijk verhaal over ondernemen met passie!


4. Dweilen door ’t Krabbegat, maar liefst vier weken carnaval in Bergen op Zoom: 498 likes

Bergen op Zoom en carnaval: in de volksmond Vastenavend genoemd. Een bijzondere cultuur, die we maar lastig uitgelegd krijgen aan mensen die hier niet vandaan komen. Met eigen liedjes, eigen kledij, een eigenzinnig sfeertje… Veelal dweilen op straat. Wij probeerden dat sfeertje dit jaar te vangen in foto’s, en met succes!

5. Rondje Waterschans: 482 likes

Er gebeurde heel wat leuks in Bergen op Zoom dit jaar, en één van die dingen was het openen van de Waterschans. Een oud vestingwerk dat na hard werken is omgetoverd tot iets moois en nu toegankelijk is voor publiek. Nog leuker: volgend jaar zal Stichting de Vierschaar een groots openluchtspektakel opvoeren op deze plek…

6. Frank van der Avert en zijn SAUS op de Boulevard: 442 likes

Naast ’t Strandhuys kreeg ook ons verhaal met Frank van der Avert van restaurant SAUS de nodige aandacht. En terecht, want ook hier is weer een gedreven ondernemer aan het woord, op een schitterende plek! Ook leuk: aan het eind van dit jaar lanceerde Frank iglo’s op het terras van SAUS, waarin het ook in de winter heerlijk ‘buiten’ eten is!

7. Frans Bauer neemt commercial op in Bergen op Zoom: 441 likes

Die sneeuw? Dat was natuurlijk gewoon zeepsop! Want echte sneeuw lag er helaas niet. Maar dat mag de pret niet drukken: Frans Bauer vond het geweldig om in Bergen op Zoom een commercial voor supermarktketen Lidl op te mogen nemen, zo vertelde hij ons!

8. Het verhaal achter de platte tieten van Bakker Groffen: 441 likes

Hmmm… De favoriete lokale lekkernij van veel Bergenaren: de platte tiet van Bakker Groffen! Wie kent ze niet? En… Wie trakteerde ze niet ooit? Wij spraken met Romano Groffen om te achterhalen hoe dat nu precies zit, met die platte tieten…

9. Het verhaal van Frans Hazen van Hotel de Draak: 390 likes

Het oudste hotel van Nederland staat, jawel, in Bergen op Zoom! Daar zijn we maar wat trots op, ook omdat het nog eens prachtig oogt. Frans Hazen runt al jarenlang het hotel, en dat vormde hem tot wie hij nu is en tot wat Hotel de Draak nu is. Een indrukwekkend portret…

10. De pratende prullenbakken van Bergen op Zoom: 389 likes

De Efteling heeft Holle Bolle Gijs, Bergen op Zoom heeft de Big Belly’s! Pratende prullenbakken, inderdaad. Door onze binnenstad loopt een route van pratende en zingende prullenbakken. Begin 2018 deden wij een oproepje voor de laatste prullenbak die nog moest worden ingesproken. Wie o wie wilde de Holle Bolle Gijs van Bergen op Zoom worden..? Het leverde talloze reacties op. De gelukkige: Rodney den Broeder!

11. Bergen op Zoom klaar voor de feestdagen: 377 likes

Sprookjesachtiger kan bijna niet, toch? Zo zag de Grote Markt van Bergen op Zoom er vlak voor de feestdagen uit…

12. De Foodstoet in wintersferen: 375 likes

Na twee succesvolle zomeredities van het Bergse evenement de Foodstoet besloot de organisatie er een nieuwe draai aan te geven: een wintereditie, de Foodstoet Kerst op de Kaai. En met succes!

13. Kindervastenavend: 357 likes

Daar is ‘ie weer: de Vastenavend, ons carnavalsfeest… We kunnen er geen genoeg van krijgen! Maar zeg nou zelf: met deze foto de Kindervastenavend op maandagmiddag aankondigen, dat is toch ook gewoon ontzettend aandoenlijk? Ahhh…

14. Wereld Downsyndroomdag: 312 likes

Op Wereld Downsyndroomdag (21 maart) brachten wij een bezoekje aan onze horecagelegenheden Brownies & DownieS en Gewoon bij Sjuul, waar enthousiastelingen met het downsyndroom de keuken en bediening runnen. Dat leverde vrolijke plaatjes op!

15. Trouwen op t strand in Bergen op Zoom: 310 likes

Sinds dit jaar kan er iets héél leuks in Bergen op Zoom, namelijk trouwen op het strand! Aan de Boulevard, bij horecagelegenheid SAUS. Inmiddels hebben enkele tortelduifjes van de gelegenheid gebruik gemaakt. Wie volgt in 2019..?

16. Suppen op de Binnenschelde: 269 likes

De Boulevard ontplooit, dat blijkt wel uit ons jaaroverzicht. Ook het suppen op de Binnenschelde, een initiatief van Ron Geertse, kreeg de nodige aandacht. Niet onterecht, want met dit uitzicht wil iedereen die plank op het water betreden, toch?

17. Opening terrasseizoen: 251 likes

Bergenaren zijn bourgondische mensen, dat wisten we stiekem wel… En dat bleek wel weer toen we een bericht postten over de opening van het terrasseizoen. Half februari!

18. Het verhaal van regisseur Diemer van Wijk: 251 likes

Dit jaar maakten we een serie interviews over Bergse talenten. Het verhaal van Diemer van Wijk, regisseur bij musicalvereniging de BOV, scoorde goed. Inmiddels is ons verhaal wel wat gedateerd; in november werd hij aangesteld als de nieuwe Nar van de Bergse Vastenavend én zijn club de BOV won in december voor het derde jaar op rij de prijs voor beste amateurmusical van Nederland…