Berregs Leut Tejater brengt de Vastenavend naar de schouwburg

Verhalen / Erfgoed & Cultuur

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het wordt een absurde voorstelling, is het eerste wat regisseur Erwin Eggermont ons vertelt als we hem over de nieuwe productie van het Berregs Leut Tejater spreken. Voor de derde keer op rij brengt de theaterclub de Vastenavend met een feestelijke voorstelling naar Theater de Maagd. Dit jaar: de Legende van de Blauwe Schuit, 21, 22, 23 en 24 februari te zien op het podium van de schouwburg. Er zijn nog een paar kaarten te koop.

Erwin: “De voorstelling van dit jaar vertelt het verhaal van de Blauwe Schuit die de wereld over reist. Hij doorkruist met de bemanning verschillende landen en komt uiteindelijk – gelukkig maar! – in ‘t Krabbegat aan. Dit stuk zit vol met absurde nummers, dansjes en humor, allemaal aangepast aan de betreffende landen, in combinatie met passende muziek én natuurlijk een Vastenavend-sausje. Het wordt een voorstelling die voor iedereen leuk is om te zien, zelfs al hou je niet zo van de Vastenavend.”

Wat we als toeschouwer zien, zijn de spelers op het podium. Maar Erwin is vooral trots op geheel van de club. “We hebben naast het zichtbare ensemble van 26 man ook nog een geweldig orkest met 22 muzikanten achter deze productie zitten. En niet te vergeten: vijftien naaiers die de imposante kostuums maken. De gedrevenheid van al deze mensen om er elk jaar iets prachtigs van te maken, dat vind ik fantastisch.”

Het Berregs Leut Tejater wil met hun voorstellingen laten zien dat Vastenavend meer is dan in het café staan en bier drinken. Erwin: “Het liefst zou ik de voorstellingen ook eens in Breda of Rotterdam spelen. Ik weet zeker dat dit ook leuk is voor mensen van buitenaf. De Vastenavend is een bijzonder feest, er zit zoveel meer achter dan alleen het bezoek aan het café. De Vastenavend is één en al creativiteit. Dat proberen wij ook met onze voorstelling uit te dragen.”

Koop nog gauw een kaartje!

Benieuwd geworden naar de voorstelling? Scoor nog gauw je kaartje voor donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag: https://bit.ly/2TDYyEg. Veul leut!