Het beste van twee werelden

Verhalen / Wonen
Wie

Familie van Roosendaal

Waar

Vossepad 19, Lepelstraat

Familie van Roosendaal

Donya en Barry van Roosendaal wonen in hartje Lepelstraat, samen met hun zoontje Beau en dochter Jinke. Het gezin heeft een mooie en ruime woning aan het Vossepad, waar het meestal heerlijk rustig is maar ook heel gezellig kan zijn. Zij is van geboorte een echte Lepelstraatse, hij komt oorspronkelijk uit Halsteren. Ze hebben hier hun draai helemaal gevonden en willen er eigenlijk nooit meer weg.

Lekker vertrouwd, bij m’n familie in de buurt, in een omgeving waar mensen elkaar allemaal kennen. Heerlijk!

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Barry zag weliswaar het levenslicht in Halsteren maar zijn ouders vertrokken op zijn veertiende naar Steenbergen, waar z’n moeder was geboren. “Toen ik 25 werd ben ik in Bergen op Zoom gaan wonen”, vertelt hij. “Daar ging ik daarvoor ook naar school en ik had er een sociaal leven opgebouwd.” Hij leerde Donya kennen en die trok in eerste instantie bij hem in maar de drukke Wouwsestraatweg wende nooit echt. Dus besloten ze in haar geboortedorp te gaan wonen. Zij: “Lekker vertrouwd, bij m’n familie in de buurt, in een omgeving waar mensen elkaar allemaal kennen. Heerlijk!” Ook hij voelt zich er inmiddels helemaal thuis: “Het is hier prima wonen, in alle rust en met toch geregeld een hoop gezelligheid voor de deur.”

Volop te beleven

In en om Lepelstraat is meer te doen dan menigeen denkt en een hoop speelt zich af vóór, langs of vlak bij het huis van dit jonge gezin. Wat te denken van een door de hele regio bezochte jaarmarkt, een wielerronde, de kermis, een oldtimershow en de Amerikanendag? Maar ook de Roparun, carnavalsoptocht en Sint Nicolaas komen er jaarlijks voorbij. Genoeg leven in de brouwerij dus. Bovendien, geven ze allebei aan: je staat zo in het centrum van Bergen op Zoom. Barry: “Ik kom daar graag, in die authentieke historische stad. Zo veel mooier dan moderne winkelcentra!”

Het is hier prima wonen, in alle rust en met toch geregeld een hoop gezelligheid voor de deur.

Beiden genieten ze daarnaast volop van de natuur om Lepelstraat heen. “We wandelen graag op Fort de Roovere”, vertelt Donya. “De kinderen vinden die onderwaterbrug geweldig! En als straks die Pompejus toren er staat is het helemáál feest.” Ook in de polders en de natuur langs het Schelde-Rijnkanaal komen ze graag. En Barry fietst veel, als vrijetijdswielrenner. Mooie routes genoeg, laat hij weten, zowel langs het water als in de bossen. Dat is wat je noemt het beste van twee werelden. Misschien wel meer!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief