BrabantNacht: Bergen op Zoom door de ogen van bloggers

Verhalen / Erfgoed & Cultuur

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Blogs zijn booming. Wie leest er niet regelmatig een leuke blog? Wij wel! Om die reden leek het ons leuk een paar bloggers uit te nodigen in Bergen op Zoom, om zo onze stad bekender te maken bij het grote publiek. Dit doen we in het kader van BrabantNacht: een jaarlijks terugkerend evenement vanuit de provincie Noord-Brabant, met als doel diverse plekken in Brabant nog beter op de kaart te zetten. Dit jaar is het thema ‘Brabant is open’, en daar kunnen wij ons als stad wel in vinden… Benieuwd naar de rol van Bergen op Zoom tijdens BrabantNacht? Lees het hier!

BrabantNacht: een ‘nacht’ vol bloggers in onze stad

In het weekend van 2 en 3 juni vult onze stad zich met een paar bloggers, die een mooi bereik hebben met hun website en hun sociale media. In dat weekend zullen deze enthousiaste online goeroes kennismaken met de mooiste plekken in Bergen op Zoom en daarover publiceren op hun kanalen. Wat dat oplevert? Meer bekendheid voor Bergen op Zoom in Nederland, België en Duitsland! Want er komen niet alleen Nederlandse bloggers naar Bergen op Zoom, ook Belgische en Duitse bloggers hebben een uitnodiging ontvangen.

Al het moois van Bergen op Zoom in één weekend…

Zelf vergeten we soms een beetje hoe mooi onze stad is. Niet vreemd natuurlijk, uiteindelijk wordt een woonplaats voor iedereen iets vanzelfsprekend. Juist daarom is het zo leuk om bloggers naar onze stad te halen. Zij zullen zich weer echt verwonderen om de mooie plekjes in onze stad. Uiteindelijk zal dat niet alleen de ogen van de rest van Nederland openen, maar ook die van de Bergenaren zelf!

Bezoekers van stadsriool De Grebbe

Stadsriool De Grebbe

Wat de bloggers zoal gaan doen in hun weekend in Bergen op Zoom? Ze worden onthaald in het oudste hotel van Nederland, hotel De Draak op de Grote Markt. Daarna gaan ze de boot op: naar de weren van de weervisserij, waar ansjovis gevangen wordt. Een ambacht die alleen nog in Bergen op Zoom te vinden is! De Volkskrant schreef er onlangs nog een prachtig artikel over. Daarna brengen de bloggers een bezoek aan het oudste stadspaleis van Nederland, het Markiezenhof. Inclusief een relaxmomentje in de prachtige Franse tuin. Want oh, wát is het daar mooi… Ook krijgen ze een rondleiding door het eeuwenoude stadsriool van Bergen op Zoom, de Grebbe. En ze krijgen een rondleiding door het stadscentrum van Bergen op Zoom, met de mogelijkheid de Peperbus te beklimmen. De ware ‘nacht’ van BrabantNacht brengen ze door in De Draak. De volgende dag brengen de bloggers een bezoek aan de schitterende natuur van Fort de Roovere, met de Mozesbrug en de nieuwe toren van Pompejus als hoogtepunten. En dat onder leiding van de architecten van beide bezienswaardigheden: Ro & Ad.

Een weekend vol dus, voor deze bloggers, die we anno nu ook wel influencers noemen! Wij kijken uit naar hun komst en hun bevindingen van onze stad. Mocht je nou één van de bloggers herkennen: spreek ze gerust aan, geef ze gerust jouw tips voor een bezoek aan Bergen op Zoom. Vinden ze leuk!