Casper Eggermont start eigen bedrijf: ‘Mijn droom is om ooit een vastenavendwagen te ontwerpen’

Verhalen / Bedrijven
Foto: Christian Keijsers Fotografie

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het begon voor Casper Eggermont (20) allemaal met Vastenavend. ,,Ik zat bij bouwclub Variant en van ontwerper Rini Hagenaars kreeg ik een tekening mee naar huis. Die heb ik wel tienduizend keer nagetekend.” Sinds kort is Casper gestart met zijn eigen bedrijf: CE Illustraties.

De liefde voor Vastenavend zit diep bij hem. ,,Mijn vader was voorzitter van Variant, mijn moeder choreografe van Leut op de Planken. Ik kreeg het dus echt van huis uit mee: als kind was ik al helemaal verliefd op de Vastenavend. En eigenlijk nog.” Al heel klein kon hij bovendien goed tekenen. ,,Ik heb nog een tekening liggen van een piratenboot, die ik gemaakt heb in groep 1. Daar heeft de juf opgezet: ‘talentje’.” Zijn grote droom was om een vastenavendwagen te ontwerpen. ,,Dat vastenavendstijltje, daar hou ik van. Er lopen al twee dweilbands met een logo van mij.”

De Zuidoost

Toch had Casper nog niet meteen het idee om van tekenen zijn vak te maken. Hij deed de opleiding tot onderwijsassistent, maar dat bleek niet helemaal bij hem te passen. ,,Lesgeven vind ik fantastisch, maar alle administratieve rompslomp die erbij komt, dat was niks voor mij.” Hij maakte al wel wat logo’s voor vrienden en bekenden. ,,Mensen zeiden tegen me: ‘Waarom vraag je er geen geld voor?’ Maar ik had niet het idee dat mijn werk daar goed genoeg voor was.” Pas toen steeds meer mensen en organisaties hem wisten te vinden, begon het plan voor een eigen bedrijfje te kriebelen. Toen hij in januari ook nog een kantoor kon krijgen in het pand De Zuidoost (het oude GGD-pand aan de Zuidoostsingel), besloot hij de stap te wagen. Het werd CE Illustraties. ,,Ik hoop vooral wat opdrachten in vastenavendsfeer te krijgen, tekeningen in cartoon/stripstijl en ik maak ook karikaturen, bijvoorbeeld als cadeautje voor verjaardagen en jubilea.” Zijn eerste grote klus was een stripboek voor een basisschool in Sint-Annaland.

Bubbel

Leven van zijn bedrijf kan hij nog niet. ,,Drie dagen in de week werk ik bij een bruisballenfabriek in Etten-Leur, ook grafisch werk. En twee dagen zit ik hier in mijn eigen creatieve bubbel.” In De Zuidoost zitten meerdere creatieve jonge ondernemers, zoals acteur Rodney den Broeders en fotograaf Christian Keijsers. ,,Het bevalt me hier prima”, zegt Casper. ,,Waar ik over een paar jaar wil staan? Dan hoop ik dat ik hier van kan leven. En mijn droom om nog ooit een vastenavendwagen te ontwerpen, die heb ik nog steeds. Dus wie weet….”

Benieuwd naar Caspers tekeningen? Hier zie je er een paar:

casper eggermont
casper eggermont
casper eggermont
casper eggermont