Chris en Gabrielle van Cafe Culturel Les Vedettes

Verhalen / Bedrijven
Chris en Gabrielle van Cafe Les Vedettes

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De liefde bracht hen van Zwitserland naar Nederland. Meer bepaald naar Bergen op Zoom. Naast het uitbaten van Les Vedettes, organiseren ze ook leuke culturele uitjes in Bergen op Zoom. Chris en Gabrielle kun je dus wel een creatief en energiek duo noemen.

Er heerst gewoon een goede vibe. Mensen komen binnen en voelen zich relaxed. Dat is erg prettig.

Wie is dat sprankelende koppel genaamd Chris en Gabrielle?

Gabrielle is een Franse dame, ikzelf ben Nederlander. We ontmoetten elkaar tijdens seizoenswerk in Zwitserland waar ik skiles gaf. Het was liefde op het eerste gezicht en kort daarna zijn we naar Nederland verhuisd. Eenmaal in Bergen op Zoom kwam er een cafeetje vrij en stelden ze ons voor om mee in het project Cafe Culturel te stappen.

Bij ons maakt de klant het café: zo is er bijvoorbeeld de eetmiddag waarbij telkens iemand uit een vreemd land komt koken. Regelmatig treden er dj’s en beginnende bandjes op of vindt er een expositie plaats.

Jullie organiseren ook culturele activiteiten in Bergen op Zoom? Vertel!

Klopt! Op een leuke manier organiseren we groepsuitjes en een stadstoer zoals de steprally. Dan step je door het centrum en voer je allerlei vragen en opdrachten uit onderweg. Zo leer je wat bij over de stad zonder dat het saai wordt. Dit jaar staan we ook op de Krabbenfoor met een podium voor de deur waar een band zal optreden. Vandaar ook de naam ‘Café Culturel’. Het is meteen duidelijk bij het publiek dat we de grote massa niet volgen. Het is een cultureel café met een open mind. Iedereen kiest wat hij of zij leuk vindt.

Het is een ontmoetingsplek en platform voor de creatieve geest.

Van Zwitserland naar Nederland is een heuse stap. Waarom wonen jullie zo graag in Bergen op Zoom?

Ikzelf ben een Bergenaar en organiseerde al groepsuitjes. Bergen op Zoom is een levendige stad met een authentiek centrum, mooie gebouwen en een goed onderhouden, bosrijke omgeving: de Brabantse Wal is een echte aanrader.

Wat betekent de naam ‘Les Vedettes’ hier in Bergen op Zoom?

Een vedet is iemand met een eigen identiteit. Iemand waarvan je kan zeggen: hé, die is echt gezellig en prettig gestoord op een positieve manier. Dat is de insteek.

Welk evenement mogen we niet missen dit seizoen?

In mei is er ProefMei met muziek en cultuur, de Foodstoet is hip en happening en de Krabbenfoor komt eraan in juli. Daar doen we met het café ook aan mee. In juli en augustus is er ook het muziekfestival ‘Palm Parkies’ met een interessante concertagenda.

Foto: Peterpetie
Foto: Piekhaar
Foto: Laurijs

In het café staat een spreuk op de muur: “Liberte toujours”. Kozen jullie dat bewust?

Die spreuk stond er al en hebben we ontdekt op de muur toen we de boel opknapten. Liberte toujours betekent: altijd vrijheid. Iedereen is welkom bij ons en kan zichzelf zijn. Als je binnen wandelt, maakt het niet uit wie je bent. Er heerst gewoon een goede vibe. Mensen komen binnen en voelen zich relaxed. Dat is erg prettig.

Zijn er nog andere café’s die jullie leuk vinden?

Café ‘t Slik in de Steenbergsestraat, want daar heb ik vroeger gewerkt.

Als jullie vrienden op bezoek krijgen die niet uit Bergen op Zoom komen, naar welke attractie nemen jullie ze dan mee?

Het Klimbos of de uitkijktoren op de Brabantse Wal. Wat betreft natuur is Orangerie Mattemburgh met zijn Engelse en Franse tuinen zeer mooi. Aan de Engelse tuin heb je een theehuisje en heb je zicht op het bos. In de stad komen we graag op de Grote Markt of bezoeken we de monumenten in het centrum.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief