Cubicco vindt in Bergen op Zoom de perfecte lokatie

Verhalen / Bedrijven
Wie

Cubicco

Wat

Fabrikant en leverancier van energieneutrale woningbouwpakketten voor eenpersoonshuishoudens

Waar

Wattweg 25, 4622 RA, Bergen op Zoom

Cubicco

Duurzaamheid en een groeiende behoefte aan een-tot tweepersoons huishoudens gaan prima samen volgens het Brabantse bedrijf Cubicco. Sinds kort fabriceren zij alle materialen voor een zelfdragende, energieneutrale eenpersoonswoning. Klaar om geassembleerd te worden, nauwkeurig tot op de millimeter. De productie van deze Flat Packs is initieel ingericht op 150 stuks per jaar. Door het toevoegen van de Engelse en Amerikaanse markt in de toekomst kan dit aantal oplopen tot 350 – 450 stuks.

 

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Cubicco is te vinden in een van de voormalige fabriekshallen van Philip Morris aan de Wattweg op bedrijventerrein Lage Meren. Dit jaar wil het bedrijf twintig medewerkers aan de slag hebben. De bedoeling is om het personeelsbestand verder uit te bouwen naar circa 70.

Bedrijven geloven in Bergen op Zoom als vestigingsplaats. Dat is niet verwonderlijk. Er zijn legio mogelijkheden voor bedrijfsmatige activiteiten en met lokale partijen is het goed samenwerken. Cubicco, fabrikant en leverancier van energieneutrale woningbouwpakketten voor eenpersoonshuishoudens, beaamt dit.

Op de kaart

Natuurlijk heeft Bergen op Zoom qua ligging en bereikbaarheid een pré. Belangrijke havens en industriegebieden zijn vlakbij en de weg er naartoe, over de snelweg en via het water, is kort. De Theodorushaven is nagenoeg gereed voor een toekomst van meer vervoer via het water. Er wordt geïnvesteerd in renovatie en vernieuwing van de bedrijventerreinen. Tegelijk groeit de biobased industry. Op de Green Chemistry Campus vind je hoogwaardige faciliteiten voor onderzoek, specialistische technologische kennis en een sterk biobased netwerk. Daarnaast is Bergen op Zoom een aangename plaats waar je kunt genieten. Zakendoen, goed eten en drinken gaan hier hand in hand.

Goodwill

Na ruim vier jaar onderzoek, analyse en testen was voor social enterprise Cubicco de tijd rijp om op zoek te gaan naar een locatie voor de fabricage van haar zogenaamde Flat Packs. Er werd gekeken in West-Brabant en Zeeland. Philip Morris Holland B.V., de gemeente Bergen op Zoom en regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Rewin West-Brabant hebben zich vanaf het begin ingezet om Cubicco naar Bergen op Zoom te halen, aldus CEO Randy Riteco. “Er is open gesproken over kansen en bedreigingen. Dat zorgde voor begrip voor elkaars posities. Bovendien waren alle partijen in de positie om voldoende tijd voor het proces te nemen. Dat heeft enorm bijgedragen aan een convergerend en constructief verloop. Uiteindelijk heeft ieder getracht te faciliteren daar waar mogelijk.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief