De állerleukste dingen om te doen met kinderen in Bergen op Zoom!

Verhalen / Omgeving

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Bergen op Zoom is niet alleen voor volwassenen een heel leuke stad om te bezoeken, ook voor de kleintjes is er een hoop leuks te ontdekken en te doen. Wij zetten de leukste dingen om te doen met kinderen in Bergen op Zoom op een rij!

Beklimming Peperbus

Het mooiste uitzicht op Bergen op Zoom? Dat krijg je na 183 traptreden! Vanaf de Peperbus, de kerktoren van de Sint Gertrudiskerk, die zijn huidige vorm gekregen heeft in de jaren 1750-1752. Deze mooie en herkenbare kerk op de Grote Markt van Bergen op Zoom is een echte eye-catcher. Leuk detail: in de carnavalsperiode krijgt de kerk zijn eigen carnavalsoutfit aan, heeft hij een gezicht en spreekt hij op een maandagmiddag alle Bergenaren toe! Meer informatie over het beklimmen van de Peperbus? Kijk op de website van VVV Bergen op Zoom.

Wandelen door het oude stadsriool van Bergen op Zoom: de Grebbe

Het is spannend, het is donker en het klinkt misschien een beetje vies… Maar dat is het gelukkig niet! In Bergen op Zoom kun je wandelen door het oude stadsriool van de stad: de Grebbe. Samen met een gids van Stichting Bezichtiging Monumenten kun je dit stadsriool nu bezoeken. In anderhalf uur loop je door het 270 meter lange riool onder de stad door. Meer informatie? Kijk op de website van VVV Bergen op Zoom.

Het oudste stadspaleis van Nederland: het Markiezenhof

Bergen op Zoom is de stad van monumenten. De stad telt maar liefst 850 monumenten! Eén ervan is een wel heel bijzondere: het is het oudste stadspaleis van Nederland. We hebben het over het Markiezenhof. Een prachtig paleis dat inmiddels ook dient als museum. Naast dat je je ogen hier uitkijkt, kun je er dus ook vele ontdekkingen doen in het museum. En laten we de prachtige Franse tuin niet vergeten, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Meer informatie vind je op de website van het Markiezenhof

Speurtocht van twaalf sprekende prullenbakken door de Bergse binnenstad

Opruimen saai? Niet in de binnenstad van Bergen op Zoom! Daar staan namelijk twaalf grote prullenbakken, ook wel Big Belly’s genoemd, met allemaal hun eigen karakter, die de leukste verhalen vertellen over de stad. Een soort Bergse Hollebolle Gijs, dus! De speurtocht die is uitgezet rondom de Big Belly’s vind je bij het VVV-kantoor van Bergen op Zoom. 

 

In de omgeving van Bergen op Zoom…

De Mozesbrug en Pompejustoren op Fort de Roovere

Altijd al eens met droge voeten door het water willen lopen? Dat kan op de Mozesbrug op Fort de Roovere. Een prachtig stukje natuur net buiten Bergen op Zoom, waar naast deze brug ook nog de grote Pompejustoren staat. De toren biedt na 129 traptreden een magisch uitzicht over de West-Brabantse Waterlinie. In de verte zie je zelfs Antwerpen liggen! Toe aan een koud drankje? Op diezelfde plek van de Pompejustoren en de Mozesbrug vind je de gezellige horecagelegenheid De Schaft.   

Picknicken op de Bergse Heide

Zand, zand en nog veel meer zand. Alleen al hierom is de Bergse Heide een heerlijke plek voor kids. Lekker rollen en rennen door het zachte zand, omgeven door een prachtig decor van bossen. Nog leuker: neem de picknickmand mee met lekkers en strijk na een heerlijke boswandeling neer met een kleedje op de grote zandvlakte!

Je eigen fruit plukken bij Franken Fruit

Fruit is lekker én gezond, maar smaak nog veel lekkerder als je er zelf wat moeite voor hebt gedaan! En dat kan bij de familie Franken van Franken Fruit: je eigen fruit plukken. Je eigen kersen, appels en bramen… Heerlijk, toch? De plukperiode begint meestal in juni. Voor de actuele informatie kun je het beste hun website in de gaten houden.

Klimmen en klauteren bij ‘t Klimbos

Voor écht een portie spanning, moet je zijn bij ‘t Klimbos Brabantse Wal! Middenin de bossen van Landgoed Lievensberg kun je hier klimmen en klauteren en zelfs tokkelen, soms vanaf 18 meter hoog. In totaal zijn er zeven klimroutes uitgezet en jij mag helemaal zelf bepalen welke je wel en niet wil doen. Uiteraard krijg je hierbij alle hulp van een goede instructeur die je leert hoe het klimmen werkt! Meer informatie vind je op de website van ’t Klimbos Brabantse Wal.

Voor de allerkleinsten: het Kabouterpad

Sinds het voorjaar van 2018 is er ook het nieuw uitgezette Kabouterpad, in diezelfde bossen van Landgoed Lievensberg. Tegenover Stayokay Bergen Op Zoom staan tien grote paddenstoelen, met allemaal hun eigen spelletje. Voor 7,95 kunnen kinderen bij het Klimbos een knapzakje huren, waar puntmutsjes en andere materialen in zitten om deze route geheel in stijl af te leggen. Na afloop krijgen zij een leuk aandenken mee naar huis. Het Kabouterpad is in totaal 1,2 kilometer lang. Leuk!