De Binnenschelde: de nieuwe place to be van Bergen op Zoom!

Verhalen / Omgeving
Restaurant 't Strandhuys

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De Binnenschelde in Bergen op Zoom heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een waar vrijetijdsoord. Van strand tot gezellige horeca en tal van watersportmogelijkheden. Wat kun je inmiddels allemaal vinden op die sfeervolle Boulevard? Wij zetten het voor je op een rij!

Suppen op de Binnenschelde

Suppen, oftewel stand up paddle, is hip! Sinds enkele jaren is deze relatief nieuwe watersport ook in Bergen op Zoom te doen. Op de Binnenschelde. Natuurlijk kun je zelf je plank aanschaffen en het water op gaan, maar mocht je dat nog wat snel of spannend vinden, kun je je uitrusting huren en eventueel lessen volgen bij de Supsurfari.

Kitesurfen op de Binnenschelde

Liever iets ruigers op het water van Binnenschelde? Dan is kitesurfen op de Binnenschelde wat voor je! Ook hiervoor geldt: je kunt met eigen spullen het water op, maar je kunt ook uitrusting huren en eventueel lessen volgen bij Salt Kitesurfschool.

Naar het strand van Bergen op Zoom

Sinds 2017 heeft Bergen op Zoom een heus stadsstrand, namelijk het strand aan de Binnenschelde. Gelegen aan de horecatentjes van Bergen op Zoom, met op sommige plekken heerlijke strandstoeltjes en parasols!

Watersport op de Binnenschelde
Restaurant 't Strandhuys
Het strand aan de Binnenschelde
IJssalon Emma
Trouwen aan de Binnenschelde

Een hapje en een drankje: horeca aan de Boulevard

Reden van het ontpoppen van de Binnenschelde tot waar vrijetijdsparadijs zijn onder andere de leuke horecatentjes van de Bergse Plaat die hier hun intrek hebben genomen. Een koud biertje of verse frietjes haal je bij ’t Strandhuys. Wat luxe dineer je bij SAUS. En voor een smakelijk ijsje ga je naar IJssalon Emma’s.

Trouwen aan de Binnenschelde

Last but zeker nog least… Wist je dat je kunt trouwen op het strand van Bergen op Zoom? Voor iedereen die zich even op Ibiza wil wanen, maar met het gemak van ‘thuis’. Voor meer mogelijkheden kun je hiervoor contact opnemen met restaurant SAUS.