De favoriete plekjes van locals

Verhalen / Omgeving
IJssalon Emma

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Zij die Bergen op Zoom pas écht goed kennen: de rasechte Bergenaren! Wij vroegen enkele Bergse gezinnen naar hun favoriete hotspots en de fijnste plekjes in eigen stad.

Bas (33), Linda (31), Tess (7) en Evy (4) wonen sinds acht jaar met veel plezier in Bergen op Zoom. Oorspronkelijk komen Bas en Linda uit Halsteren en Hoogerheide, beiden in de omgeving van Bergen op Zoom. Toen ze besloten te gaan samenwonen, was meteen duidelijk dat de bourgondische stad hun bestemming werd. Inmiddels praten ze net als de kinderen honderduit over ‘hun’ stad. Het favoriete plekje bij mooi weer? “We houden ervan om de stad in te gaan en een terrasje te pakken in Bergen op Zoom. Zowel op de Grote Markt als op het knusse Beursplein is het goed toeven. Maar ook zeker op het terras van het Spuihuis op De Kaai kun je heerlijk zitten en in alle rust genieten van een drankje en een hapje eten.”

Hun favoriete ijs eten Bas, Linda, Tess en Evy al jaren bij Crusio. “Onze favoriete ijssmaken in de salon lopen erg uiteen. Tess gaat voor citroen, Evy voor mango, Bas is fan van yoghurt-amarena en Linda gaat elke keer weer voor witte chocolade.” Bij minder goed weer gaan Bas, Linda, Tess en Evy graag naar Intratuin, waar elk seizoen wel weer een leuk sfeertje hangt. “Of we gaan met de kids naar Monkey Town, een grote indoorspeeltuin. Maar ook bowlen in de voormalige suikerfabriek De Zeeland is altijd een feestje.”

Indoorspeeltuin Monkey Town
Terras op de Grote Markt
Ivo (33), Lonneke (32), Noah (6) en Abel (1) van Eekelen
Een ijsje eten bij Crusio tijdens een van de leuke uitjes in Bergen op Zoom
In de rij voor een ijsje bij Crusio
Bas (33), Linda (31), Tess (7) en Evy (4)
Landgoed Lievensberg

Ivo (33), Lonneke (32), Noah (6) en Abel (1) van Eekelen die al hun hele leven in Bergen op Zoom wonen, bezoeken bij goed weer dolgraag ’t Appeltje, om daar te spelen in de speeltuin, een kop koffie te drinken en vervolgens te wandelen in het enorme naastgelegen bos op Landgoed Lievensberg, wat ook meteen hun favoriete natuurplek van Bergen op Zoom is. “Maar als het écht warm is, zoeken we verkoeling in het buitenzwembad De Melanen. Om de dag vervolgens af te sluiten met een ijsje van ijssalon Emma of Crusio, beiden favoriet. Bij IJssalon Emma gaan we traditiegetrouw voor chocoladeijs met slagroom! Lunchen doen we het liefst bij brasserie De Berk, gelegen in het groen aan de rand van Bergen op Zoom. Dineren vinden wij super bij het Spuihuis, maar is, zeker met de kids, ook heel leuk bij ’t Zusje, waar je steeds kleine gerechtjes bestelt.”

Het leukste uitje dat Ivo, Lonneke, Noah en Abel ooit gedaan hebben in Bergen op Zoom is het beklimmen van de Peperbus om vervolgens te genieten van het geweldige uitzicht dat je vanaf de kerk op de Grote Markt hebt. Dit kan vanaf eind april tot en met eind oktober elke dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00. “Maar ook de puzzelspeurtocht aan de hand van stadsstenen door het centrum van Bergen op Zoom was super!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief