De mooiste natuurwandelingen

Verhalen / Omgeving
Kraaijenberg

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Bergen op Zoom en natuur zijn geen vreemden van elkaar. In tegenstelling: Bergen op Zoom is omringd door meest mooie natuur die je je kunt verwensen. Wat dacht je van de wereldberoemde Mozesbrug in natuurgebied Fort de Roovere? Of toch liever een rondje over het zachte heidezand op de Bergse Heide? Wij geven onze fans van Bergen op Zoom graag wat opties!

NS Wandelroute Fort de Roovere 13, 16 of 18 km

Zin in een stevige, maar prachtige rondwandeling? Loop dan de NS Wandelroute van het station van Bergen op Zoom naar Fort de Roovere in Halsteren, in 13, 16 of 18 kilometer. De rondwandeling voert je door bossen, over landgoederen en langs oude forten. Je volgt de rood-witmarkeringen van de GR5 en eindigt uiteindelijk weer bij het NS-station. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op deze site.

Fort de Roovere

Mozesbrug Fort de Roovere

Blote Voetenpad op Landgoed Lievensberg

Deze wandeling is niet alleen leuk voor een fervent wandelaar, maar vooral ook leuk voor de kleintjes. Het Blote Voetenpad in de bossen op Landgoed Lievensberg is een bijzondere wandeling van 2,5 kilometer. Inderdaad: op blote voeten! Reken maar op vieze voeten, want naast zo nu en dan wat steentjes loop je over boomstammetjes, modder en zacht mos door een prachtige omgeving. Kijk hier voor meer informatie over deze bijzondere tocht.

Natuur en cultuur op niveau bij Kraaijenberg / Markiezaat / Mattemburgh, 1 tot 10 km

Stichting Brabantse Wal heeft een paar schitterende wandeltochten uitgezet in Bergen op Zoom en omgeving. Een van die wandelingen voert je langs het Markiezaatsmeer, een door de deltawerken afgesloten deel van de Oosterschelde dat verzoet is. Rondom dit meer vind je prachtige vogels in alle soorten en maten. De wandeling heeft een lengte van 9 kilometer. Voor meer informatie kun je deze folder bekijken of de wandelgids Brabantse Wal aanschaffen.

Wandelen over ’t Aerdige Geback

Natuurlijk hoef je niet meteen uren uit te trekken om de prachtige natuur van Fort de Roovere te aanschouwen. Er zijn ook korte wandelingen uitgezet in het gebied, zoals de zogenoemde gele route van 2 kilometer. Tijdens deze wandeltocht passeer je de wereldberoemde Mozesbrug van Halsteren. De tocht begint op de parking van Fort de Roovere, waarna je het natuurterrein betreed en de gele markeringen volgt. Meer informatie vind je op de website van VVV Brabantse Wal.

Foto: Tamara Clement

Foto: Tamara Clement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief