De mooiste plekjes in de herfst in Bergen op Zoom

Verhalen / Omgeving

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Rood, geel, oranje… De herfst is er weer! Een prachtige periode, zeker in de schitterende natuur van Bergen op Zoom en omgeving. Maar waar vind je nou die allermooiste plekjes? Wij helpen je graag aan wat leuke tips voor een mooie herfst!

Landgoed Lievensberg + warme chocomel bij Villa Heidetuin

Het mooie grote bos van Bergen op Zoom: Landgoed Lievensberg. Bij de Bergenaren zelf een favoriete plek om een wandeling te maken. En niet zonder reden; dit bos is schitterend! Lekker vol, veel bomen, en tegelijkertijd de afwisseling met een stuk heide waar het heerlijk spelen is voor de kleintjes. Aan kleuren en wandelroutes geen gebrek hier. Na afloop van de wandeling zin in iets lekkers? Plof neer bij Villa Heidentuin, in een schitterende luxe setting, voor een warme kop chocolademelk.

Foto: Fabrizio Micciche

Fort de Roovere + warme chocomel bij De Schaft

Nog zo’n favoriete plek van veel Bergenaren: Fort de Roovere! Bekend van de zogenoemde Mozesbrug, waarover je door het water loopt, en de Pompejustoren, die een magisch uitzicht biedt tot aan Antwerpen. Maar buiten deze twee hoogtepunten in deze natuur is Fort de Roovere ook gewoon een heerlijke plek om eindeloos door de bossen te slenteren. Idyllisch, sprookjesachtig, zeker wanneer je langs de smalle watertjes loopt. Na de wandeling zin gekregen in iets lekkers? De simpele, maar gezellige tent De Schaft, naast de Pompejustoren, staat voor je klaar!

De Bergse Heide + warme chocomel bij De Berk

Nostalgie voor veel Bergenaren: de Bergse Heide. Vroeger was het hier te doen; zwemmen, strand, spelen… Volgens de verwachtingen komt dat binnen een paar jaar terug. Maar ook zonder strand is de Bergse Heide een heerlijke plek, zeker in de herfst. Kinderen kunnen lekker rennen en rollen door het zand, terwijl ouders een warme chocomel drinken op het prachtige terras van Brasserie de Berk. Waar het overigens ook heerlijk lunchen is…

Foto: Frank van Es

De Melanen

Evengoed prachtig is de natuur van De Melanen in Halsteren. Met in het midden de vijvers de Grote Melanen en de Kleine Melanen. Een heerlijke plek om te wandelen met de hond. Ook leuk: vanaf de Melanen doorsteken naar Fort de Roovere en over Vrederust, langs de vijver, je ronde vervolgen naar de Bergse Heide. Een flink rondje, maar fantastisch mooi!

Foto: Rosanne Langenberg

Of… Kom gewoon lekker naar de historische binnenstad van Bergen op Zoom, met uiteraard ook genoeg warme chocomel!