De populairste accommodaties

Verhalen / Slapen
De Bourgondiër op de Grote Markt

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Naast het oudste hotel van Nederland heeft Bergen op Zoom nog andere pareltjes van accommodaties.

Er zijn veel leuke opties voor overnachtingen, zo bleek uit de reacties die we hierover ontvingen van Bergenaren…

Hotel Old Dutch

Wie het treinstation van Bergen op Zoom verlaat, ziet meteen een ander prachtig hotel. De witte gevel versierd met bloembakken is die van Hotel Old Dutch. De Bergse Kim van Gorsel tipt het hotel:

Er zijn heerlijke bedden en er heerst een ouderwetse gastvrijheid. Wie er op een woensdag wakker wordt, krijgt ’s ochtends een heerlijk verse koek mee als extraatje. Een heerlijke plek om te logeren!

Ook Tony Philips is gecharmeerd van dit hotel: “Slapen in hotel Old Dutch betekent dat je van huis bent, maar toch het thuisgevoel ervaart. De gastvrijheid is super, en is altijd iemand aanwezig en alles kan gevraagd worden. De gezellige ontbijtzaal en de prima ligging bij het station maken het af.”

Hotel Old Dutch, Stationsstraat 29-31, Bergen op Zoom

B&B Villa Heidetuin

Verscholen tussen de bossen van Landgoed Lievensberg ligt Villa Heidetuin van de eigenaren Don en Ingrid van Rooy. Het stel besloot amper drie jaar geleden het roer om te gooien en deze villa op de kop te tikken. Om er vervolgens hun werk van te maken met een eigen B&B. Die valt bij velen in de smaak. Dorothee Morbeck-van Gaalen:

Don en Ingrid zijn vriendelijke mensen. Hun accommodatie is goed verzorgd en ligt in een prachtige omgeving

Villa Heidetuin, Balsedreef 4, Bergen op Zoom

Villa Heidetuin, Balsedreef 4, Bergen op Zoom

Stayokay Bergen op Zoom

Een stukje verderop, ook te midden van de Bergse bossen, ligt een andere accommodatie. Geen luxe kleinschaligheid zoals bij Villa Heidetuin, maar een grote, gezellige jeugdherberg. Stayokay Bergen op Zoom om precies te zijn. Jacqueline Koolen komt er graag: “Logeren bij deze Stayokay betekent even weg zijn uit alle drukte en stress. Het mooie groene natuurgebied is al een verwelkoming op zich!” Ook Wietske Huismans is gecharmeerd van de overnachtingsplek.

Deze Stayokay ligt in een prachtige omgeving. Slapen en eten is niet duur en het is er ook nog eens erg gezellig. Een aanrader!

Stayokay, Boslustweg 1, Bergen op Zoom

Stayokay, Boslustweg 1, Bergen op Zoom

De Bourgondiër

Misschien wel net zo prominent aanwezig als Grand Hotel De Draak op de Grote Markt, is het naastgelegen hotel en restaurant De Bourgondiër. Onder bergenaren bekend als de ideale lunchplek voor een lunch die áltijd goed is (én veel! Bourgondisch veel!). Corrie Vermeulen: “Bij overnachten in Bergen op Zoom denk ik in eerste instantie aan De Bourgondier. Altijd gastvrij en heerlijk eten. Een prima combinatie!” Ook Toine Suijkerbuijk is fan van deze combinatie van slapen en eten.

Genieten is een kleine moeite bij De Bourgondiër. Eerst heerlijk eten, daarna een lekker biertje en vervolgens prima slapen in een van de gezellige kamers!

De Bourgondiër, Grote Markt 2-3, Bergen op Zoom

De Bourgondiër, Grote Markt 2-3, Bergen op Zoom

B&B Van Harte

Tot slot tippen we graag nog een centraal gelegen bed & breakfast, in een van de pittoreske straatjes van het centrum van Bergen op Zoom. B&B Van Harte maakt onderdeel uit van restaurant De Hemel, dat vroeger als drukkerij diende. Nu kun je er heerlijk eten in een warme ambiance. Eddy Eddai:

Na een diner bij Restaurant De Hemel slapen bij B&B Van Harte, een deur verder. Een geweldige combinatie!

B&B Van Harte, Moeregrebstraat 35, Bergen op Zoom

B&B Van Harte, Moeregrebstraat 35, Bergen op Zoom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief