‘De SEGA is voor mij als vrijwilliger bij Gebouw-T wel echt het hoogtepunt van het jaar’

Verhalen / Wonen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

In onze rubriek ‘Bergse gezinsbabbel’ portretteren we gezinnen die van buiten Bergen naar onze stad zijn gekomen. Wat bracht hen hier? En hoe bevalt Bergen op Zoom als nieuwe thuishaven? Vandaag de Amsterdammers Caroline Korver en haar zoontje Jessy Roosendaal (11). In 2014 stonden ze op een tweesprong: terug naar Amsterdam? Maar ze bleven in Bergen op Zoom.

Vertel! Wat doet een rasechte Amsterdammer in Bergen op Zoom?

Caroline: “Rasecht, dat kun je best stellen… Jarenlang heb ik geroepen dat ik nooit uit Amsterdam zou vertrekken. Maar ja, dan krijg je een vriend in het zuiden van Limburg en staat het leven er ineens heel anders voor. Hij had in het zuiden zijn eigen café-restaurant, dus voor hem was het niet handig naar Amsterdam te komen. Toen zijn we samen op zoek gegaan naar wat we wilden. Per toeval zagen we dat het wokrestaurant in Hoogerheide een beheerder zocht. Zodoende zijn we hier beland. Inmiddels ben ik weer alleen en werk ik als vrijwilliger voor Gebouw-T, tevens de plek waar mijn grote passie ligt.”

Hoe was de overgang van de grote stad, Amsterdam, naar Bergen op Zoom?

Caroline: “In het begin miste ik het wel. Het Vondelpark was zo ongeveer mijn achtertuin, ik kwam er ontzettend graag. Maar ik zag ook dat Amsterdam aan het veranderen was, en niet op een manier die ik wens. Het Vondelpark wordt momenteel overstroomd door toeristen in plaats van de Amsterdammers zelf. De stad is niet meer zo puur als het ooit was. Bergen op Zoom kende ik helemaal niet toen ik hier kwam. Dat was best even spannend, maar het voelde gelijk goed. Deze stad had sfeer en zelfs een bioscoop en een schouwburg! In Bergen op Zoom kan het lastig zijn je eerste contacten te leggen; er heerst echt een ons-kent-ons-sfeertje. Maar als je eenmaal binnen bent bij een paar Bergenaren, heb je de tijd van je leven. Ik heb nu een enorme vrienden- en kennissenkring.”

Wat vind je zo leuk aan het wonen Bergen op Zoom?

Caroline: “In 2012 zat ik tussen twee baantjes in en ben ik gestart als vrijwilliger bij poppodium Gebouw-T. Op dit moment heb ik geen betaalde baan meer, maar steek ik hart en ziel in mijn vrijwilligerswerk. Dat is een van de dingen die ik zo leuk vind aan Bergen op Zoom: de gedrevenheid van vrijwilligers om mooie dingen op te zetten of te waarborgen. Zelf ben ik een enorm muziekliefhebber, net als Jessy, dus het poppodium in stand houden vind ik heel waardevol. Wat ik doe voor Gebouw T? Ik coördineer alle evenementen en sta geregeld achter de bar. Deze week staat gitaarheld Joe Satriani op het podium tijdens de Sena European Guitar Award. Dat een stad als Bergen op Zoom nog zulke grote namen kan lokken, vind ik echt fantastisch om te zien! Binnenkort vindt buiten weer Op de T plaats, waaraan ik ook graag mijn bijdrage lever.”

Jessy: “En ik ook!”

Caroline, lachend: “Ja, Jessy helpt ook altijd mee. Voor een baantje is hij nog te jong, maar hij vindt het gewoon leuk om ergens aan bij te dragen. Dat mag natuurlijk.”

Jessy: “In de kinderhoek zorg ik dat alles goed gaat. Of ik help met glazen wassen. Superleuk!”

Muziek is voor jullie beiden een grote hobby, dus?

Jessy: “Ja, ik was 6 toen ik mijn eerste gitaarles volgde. Ik vind gitaren fantastisch! En ik mocht al eens optreden in De Maagd en in café ‘t Slik. Toch ga ik nu liever de danskant op. Op ‘t Rijks ga ik de cultuurklas Dans volgen.”

Caroline: “We zijn samen al naar Ronnie Flex en Lil’ Kleine geweest in Gebouw T. Zelf hou ik van allerlei genres, maar mijn voorkeur ligt bij rockmuziek en blues. De SEGA is voor mij als vrijwilliger bij Gebouw T wel echt het hoogtepunt van het jaar. Het blijft bizar dat er gewoon even een wereldberoemde gitarist langs je heen loopt alsof het niks is. Ik heb er alweer zin in!”

Lees hier alles over de activiteiten rondom de SEGA 2018.