De twee jonge Olivers zijn er klaar voor

Verhalen / Erfgoed & Cultuur
De twee Olivers: Daan Klumpers (in het geel) en Julian Segers (in het blauw). Foto: Dick Vermaas

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De BOV is zo goed als klaar voor de première van Oliver in theater De Maagd in Bergen op Zoom. De twee jonge hoofdrolspelers Julian Segers (10) uit Halsteren en Daan Klumpers (13) uit Kapelle kijken er al naar uit.

Zenuwen? Dat valt best mee, vertellen ze. ,,Alleen die ene seconde, als ik uit de coulissen stap, dan voel ik echt zo’n vlaag van zenuwen”, zegt Julian. En Daan: ,,Ik zou het eerder spanning noemen. En echt: ervaring helpt.”

Emotie

Ervaring hebben ze allebei. Julian speelde vorig jaar een hoofdrol in Supersum en Daan stond al in meerdere musicals op het podium. Ook in Oliver: ,,Maar niet als Oliver zelf. Daardoor kende ik natuurlijk al wel het verhaal.” De rol van Oliver is best een lastige, vinden de twee hoofdrolspelers. ,,Er zit zoveel emotie in. Je hebt de blije, enthousiaste Oliver, maar er zijn ook veel dramatische en verdrietige gebeurtenissen. Zo zie ik bijvoorbeeld dat iemand vermoord wordt…”  ,,Ik zag hem eerst als een verlegen jongen”, zegt Julian. ,,Maar er zijn ook momenten dat hij echt power heeft, dat je hem heel krachtig moet spelen.”

Groot feest

Julian bewondert vooral de overgangen tussen de scènes. ,,Als je, net als ik, een musical aan het schrijven bent, zijn die overgangen lastig. Maar hier gaan ze zo vloeiend.”  Beide jongens zijn blij dat ze niet veel grappen hebben. ,,Dan komt het aan op timing en dat is pas echt moeilijk. Marcel van As, die Fagin speelt, is daar kampioen in.” Bijzonder vinden ze ook het nummer ‘Hé kom erbij’. ,,Met zoveel mensen, zoveel beweging en emotie. Dat is echt gewoon één groot feest.”  Julian wil graag verder in de toneelwereld. ,,Ik wil graag musical-slash-toneel-slash-filmster. Heel graag!” Daan weet het nog niet zeker. ,,Ik vind geschiedenis ook heel interessant, en biologie. Ik heb nog geen idee wat ik later wil worden.”
De première is over een kleine drie weken. Wil je er heen? Dan moet je héél snel zijn, want er zijn per voorstelling nog maar enkele kaarten beschikbaar.

Het verhaal

De musical is gebaseerd op het boek Oliver Twist van de bekende Engelse schrijver Charles Dickens.
Oliver is een negenjarig jongetje dat opgroeit in een oud, somber weeshuis in het negentiende -eeuwse Londen. In dat weeshuis zwaait de tirannieke Mister Bumble de scepter. Op een dag komt Oliver op het onzalige idee om meer pap te vragen aan Mister Bumble. Woedend beslist Mister Bumble om Oliver te verkopen aan de begrafenisondernemer, M. Sowerberry. Oliver moet daar gaan werken. Na een ruzie met M. Sowerberry besluit hij te ontsnappen en doolt een tijdje door de Londense straten, tot hij “The Artful Dodger” ontmoet. Deze weet Oliver te overtuigen om mee te gaan naar het “hol van Fagin” dat in de riolen van Londen ligt. Fagin is een boef die kinderen opleidt tot zakkenrollers. In ruil voor het gestolen geld biedt hij hen onderdak. Zal het Oliver lukken om aan deze hebzuchtige man te ontkomen?

Informatie

De BOV voert Oliver op van 27 maart t/m 5 april 2020 in Theater De Maagd in Bergen op Zoom. Kijk voor kaarten: www.stichtingbov.nl.

bov oliver
Foto: Dick Vermaas
bov oliver
Foto: Dick Vermaas
bov oliver
Foto: Dick Vermaas
bov oliver
Foto: Dick Vermaas