‘Dit huis barst van het karakter, dat gaan we zeker missen’

Verhalen / Wonen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het voelt een beetje dubbel om het huis van hun dromen te verlaten. Toch is het voor Mireille en Hans tijd om hun woning aan de Moeregrebstraat in Bergen op Zoom vaarwel te zeggen. Met dubbele gevoelens, maar vooral veel mooie herinneringen kijken ze terug op hun tijd in de Bergse binnenstad.

Een prachtig huis als dit… Hoe kwam het op jullie pad?

Mireille: acht jaar geleden leerden Hans en ik elkaar kennen en vijf jaar geleden besloten we ons samen te vestigen in Bergen op Zoom. Ik woonde in Halsteren en Hans woonde toen nog in de buurt van Utrecht. Ik was op dat moment bezig mijn nieuwe bedrijf op te bouwen waarmee ik schildercursussen geef in combinatie met coaching. We zochten daarom naar een huis waar ik mijn atelier kon vestigen.”

Hans: “We hadden al best wat woningen bezichtigd voordat we hier kwamen. Toen we hier binnenstapten, was het alsof er een deken van rust over ons heen viel. Het was echt liefde op het eerste gezicht.”

Mireille: “Het leuke aan deze woning is dat er zoveel verschillende plekken zijn waar je kunt zitten. De woonkamer, de keuken, ons buitenterras in de tuin, het atelier… En we zijn dol op het historische karakter van dit huis. Er is hier al generaties lang geleefd, dat is een leuk idee.

Hans: “Dit huis barst van het karakter. Dat gaan we zeker missen.”

En toch hebben jullie besloten weg te gaan?

Mireille: “We hebben er lang over getwijfeld, en het is eigenlijk een luxeprobleem waar we tegenaan lopen, maar de ruimte van het atelier wordt gewoonweg te klein voor mij. Als er nu zes cursisten in de ruimte zitten, is het een volle boel.”

Hans: “We zoeken nu naar iets met meer ruimte om ons heen. Meer richting de natuur. Hoewel we het ook echt heerlijk vonden om zo middenin de stad te wonen. Wonen op de Kaai in Bergen op Zoom is heerlijk. We zijn vanuit dit huis getrouwd. Lopend naar het Markiezenhof met alle gasten in een feestelijke stoet. Toen we terugkwamen bleken er bloemen bezorgd te zijn bij onze overburen van Het Spuihuis. Toen we ze gingen ophalen werden we uitgenodigd door de Chef die ons een hele avond heeft verwend met de lekkerste gerechten en bijpassende wijnen. Hartstikke lief toch?

Mireille: “Daarbij is de buurt heel gemoedelijk. We hebben fijne buren en je maakt hier gemakkelijk een praatje met iedereen. En achter het huis aan het Sappeurhof op het kinderspeelweitje staan eeuwenoude moerbeibomen waar de hele buurt de vruchten van plukt. Heel gezond en erg lekker.

Hans: “Wonen in de binnenstad heeft wat ons betreft veel charmes. Laatst stond er iemand voor het raam die hoorde dat ik piano aan het spelen was. Daar ter plekke gaf hij me uitgebreid applaus. Dat is toch leuk?”

Mireille: “Sowieso zijn we erg gecharmeerd van Bergen op Zoom als thuisbasis. Ze zeggen wel eens dat je hier niet geboren hoeft te zijn om hier vandaan te willen komen, dat heeft Hans ook zo ervaren. Zolang je maar gewoon een beetje normaal doet en je aansluit bij wat clubjes heb je snel een groot netwerk opgebouwd in deze gezellige stad.”

Waar gaan jullie specifiek naar op zoek?

Hans: “Het klinkt haast verwend, maar we zoeken nog meer ruimte. Zelf ben ik componist en muziektechnoloog. Onze zolder is nu helemaal daarop ingericht. Met talloze luidsprekers, cd’s, instrumenten… Daar groei ik nu langzaam uit. Voor Mireille geldt datzelfde, maar dan in het atelier. Daarbij ontvang ik geregeld pianocursisten. We zoeken dus een plek waar mensen graag komen.”