Dit is er te doen tijdens Kunsten in de Monumenten: het programma

Verhalen /

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Tijdens Kunsten in de Monumenten, op 14 en 15 september, zijn er weer heel veel activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen achter de schermen van De Maagd en zet het oude ABG haar deuren open. Dit is er nog meer te doen:

Het landelijke thema is dit jaar ‘Plekken van plezier’. En die zijn er natuurlijk genoeg in Bergen op Zoom!

Binnenkijken

Je kunt binnenkijken in heel veel bijzondere monumenten. We noemen er een paar: het oude ABG, het Ravelijn, de Vrijmetselaarsloge, de Sint Catharinakapel, Sint Jacop in de Kremerstraat, Potterstraat 22, Lievevrouwestraat 19 en 39, Het Land van Beloften in de Rijkebuurtstraat, Dubbelstraat 20, het oude Raadhuis in Halsteren en nog veel meer. Kijk hier voor de complete lijst van locaties.

Muziek

In vele monumenten is live muziek te beluisteren. Onder andere in de synagoge, de Gevangenpoort, Orangerie Mattemburgh, de Sint Catharinakapel en het oude stadhuis. Vrijdag 13 september trapt Magnapop in Gebouw-T het festival PopMonument af, dat op zaterdag 14 september grote namen als Bazart, Novastar (solo) en Merol brengt. Ook is er dit jaar een PopMonument Junior, zaterdag vanaf 12.30 op de kleine binnenplaats van het Markiezenhof. Met creatieve circusworkshops, rapper Dio, Mindblow en DJ Izzabelle.

Kijk hier voor de locaties en tijden.

Dans

Zaterdag van 13.45 tot 15.45 uur treedt de Pineapple Crew van de Bergse dansschool Boogie Down op in de binnenstad. Deze kleine dansers zijn vorige week nog wereldkampioen streetdance geworden in Blackpool, Engeland.

Theater

Merck toch hoe Sterck treedt zaterdag op om 15.00 uur op het Thaliaplein. Jeugdcircus Woenzini is te zien in het Markiezenhof, zaterdag om 13.00 uur en de Interculturele Vrouwen Theatergroep zaterdag om 14.00 uur op de Parade. Verder is het ook mogelijk om een kijkje achter de schermen van Theater de Maagd te nemen. Zaterdag van 10.00 tot 17.00 en zondag van 12.00 tot 17.00. Kijk hier voor alle informatie.

Beeldende kunst

Er zijn dit weekend diverse exposities. Zo exposeert Arsis in de Blauwehandhandstraat, is er een foto-expositie van Nadir in de Sint Gertrudiskerk en ‘Onder invloed van de Schelde’ in het oude stadhuis op de Grote Markt. Kijk hier voor meer exposities.

Cultuur en historie

Loop eens binnen in het kermismuseum van het Markiezenhof om meer over de geschiedenis van de (Bergse) kermis te weten te komen. Ga naar de Gildedoedag, zaterdag op het Ravelijn of bezoek heemkundekring Halchterth of het historische spektakel op de Waterschans (zaterdag en zondag).  Lees hier meer over de activiteiten.

En meer…

  • een nostalgische kermis op de Grote Markt
  • een historische kroegentocht
  • expositie 10 jaar hospice de Markies in het Groot Arsenaal
  • Brabantse Wal Dag op landgoed Mattemburgh
  • Lichtfeest bij het Rozenkruis in de Blauwehandstraat.

Kijk hier voor het hele programma.