Dit kun je doen in de herfstvakantie in Bergen op Zoom

Verhalen / Tips

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het is bijna herfstvakantie… maar er is geen kermis, de horeca is dicht en verder wordt er ook niets georganiseerd. Toch zijn er echt wel leuke dingen te doen in Bergen op Zoom. Wij zetten ze op een rijtje:

Kindermiddag bij de Kraaijenberg

Bij natuurcentrum De Kraaijenberg aan de Fianestraat is  natuurwerkdag voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Op woensdag 21 oktober van 14.00 tot 16.00. Deelname 2,- per persoon. Kijk op www.brabantslandschap.nl.

Door de ogen van de nacht

Speuren naar nachtactieve dieren, eindigend bij een kampvuur: een perfecte combinatie om de nacht te beleven. Tijdens deze activiteit ga je samen met een deskundige op zoek naar de dieren, of hun sporen, in de nacht. Maandag 19 oktober bij de Kraaijenberg aan de Fianestraat in Bergen op Zoom. Deelname: 3,50. Vertrek 18.10, 18.30 en 18.50. Kijk op www.brabantslandschap.nl.

Paddenstoelenpad

Op Landgoed Lievensberg is een Kabouterpad. Dat begint tegenover Stayokay Bergen Op Zoom en gaat langs tien paddenstoelen. Kinderen gaan op pad met een knapzak en doen bij iedere paddenstoel een (natuur)spelletje.  Het Kabouterpad is in totaal 1,2 kilometer lang. Reserveren kan hier.

Neem een kijkje in een monument

Ga bijvoorbeeld eens naar de Gevangenpoort, waar vroeger dieven en moordenaars werden vastgezet, wiens namen nog in de zware houten deur gekerfd staan. Of beklim alle treden van de Peperbus en bekijk onze stad eens van bovenaf. Reserveren is in deze tijd wel verplicht.

Speurtocht

Ben je toch in de binnenstad, doe dan eens een leuke speurtocht met je kinderen. In het Bergse centrum staan namelijk twaalf grote prullenbakken, ook wel Big Belly’s genoemd, met allemaal hun eigen karakter, die de leukste verhalen vertellen over de stad. Een soort Bergse Hollebolle Gijs, dus! De speurtocht die is uitgezet rondom de Big Belly’s vind je bij het VVV-kantoor van Bergen op Zoom. 

Klimbos

Ook in coronatijd mag het Klimbos gewoon in bedrijf blijven. En het Klimbos is nu nóg groter met een vrije val, bungee en een nieuwe junior route. Een tokkelroute, moeilijke overgangen en grote netten. Het is er allemaal. Kies zelf een klimroute en bepaal hoe hoog je wil gaan.

Escape

Een buiten-escaperoom is in coronatijd helemaal veilig. Met een digitale schatkaart in de hand ga je op expeditie om een kluis te openen en het raadsel daarin op te lossen. Trek erop uit om de 10 sleutels te vinden en gebruik je kennis van de lokale omgeving en je creativiteit om het raadsel op te lossen. Reserveren kan hier.

Zwemmen

Zwembad de Schelp is gewoon open, al zijn er wel een aantal coronaregels. Zoals bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en je moet wel reserveren.

Monkey Town

Ook bij Monkey Town, de indoor speeltuin in Halsteren, kun je tijdens de herfstvakantie terecht, maar ook hier moet je reserveren.

Film

Bioscoop Kiek in de Pot is eveneens open, maar er mogen maximaal dertig personen in een zaal. Dan heb je wel bijna een privé-vertoning!