Don en Ingrid van B&B Villa Heidetuin

Verhalen / Bedrijven
Het pad naar Villa Heidetuin Bergen op Zoom
Foto: Aangenaam Bergen op Zoom
Wie

Don & Ingrid van Rooy

Wat

B&B Villa Heidetuin

Waar

Balsedreef 4, 4624 RA, Bergen op Zoom

Don en Ingrid

Don en Ingrid werden twee jaar geleden op slag verliefd op de voormalige Villa Lievensberg. Een nieuwe start, de passie voor horeca en het omgaan met mensen is voor het koppel de grootste drijfveer. Na een grondige opknapbeurt toverden ze het landhuis om tot de gezellige Bed and Breakfast: Villa Heidetuin, gesitueerd aan het park De Heidetuin.

Bergen op Zoom betekent voor ons: het ultieme vakantiegevoel, lekker dicht bij huis

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Wie zijn Don en Ingrid?

We zijn een gedreven koppel dat anderhalf jaar geleden de bijzondere Bed and Breakfast Villa Heidetuin begon. Don is van origine een professionele kunstenaar én fotograaf en had ook een eigen fotobedrijf. Ingrid had voorheen al veel ervaring op horeca vlak.

Hoe kwamen jullie op het idee om een Bed & Breakfast te beginnen?

Vooral het sociale aspect en de liefde voor het horecaleven, daar ligt echt ons hart. Door Ingrids ervaring en affiniteit in de hotellerie is dit ook verder gegroeid.

We hadden eigenlijk nooit de ambitie om samen iets op te starten. Dit is op een dag gekeerd toen ik als professionele fotograaf een pand ging fotograferen voor Bergen op Zoom. Het pand sprak me heel erg aan en zo ging de bal aan het rollen. We werken hard samen in een leuk team op een mooie plek in Noord-Brabant en dat is top. We doen dit zo graag en de beloning die je krijgt, is de gezelligheid, leuke reacties en de warmte van je gasten.

Waarom precies Bergen op Zoom als locatie voor de B&B?

De locatie kozen we vrij spontaan en impulsief: we liepen aan tegen dit pand en bedachten hoe we dit het beste konden invullen en waar we naartoe wilden gaan met dit concept. Kortom: we bevonden ons op het juiste moment en op de juiste plaats. We zijn zelf echte Bergenaren en kennen de omgeving door en door.

De kansen en de behoeften die hier liggen om te ondernemen zijn groot. Voor de kinderen is het hier heel fijn: we zitten aan de rand van de stad en de Villa wordt begrensd door de snelweg. Aan de andere kant liggen dan de uitgestrekte bossen.

Kunnen jullie een unieke reden geven waarom mensen Bergen op Zoom moeten bezoeken?

Het is erg divers hier: naast het centrum van Bergen op Zoom heb je water, bossen, heiden en zandverstuivingen. Het is ook een prima uitval naar meerdere plaatsen zoals Breda, Zeeland, Rotterdam of Antwerpen. En het geeft dat ultieme vakantiegevoel dicht bij huis.

Onze klanten komen uit heel de wereld: Canada, Amerika, Frankrijk, Duitsland, etc. … Ze komen dan naar hier voor een rustig weekendje weg of voor zaken.

Een groep mensen bij Villa Heidetuin Bergen op Zoom
Foto: U. Gartner
Een kopje koffie op het terras van Villa Heidetuin Bergen op Zoom
Foto: Kristina
De prachtige natuur van Villa Heidetuin Bergen op Zoom
Foto: Evert Oosterling
Mensen op de brug bij Villa Heidetuin Bergen op Zoom
Foto: Kelly van Overveld

Welke plekjes raad je de gasten aan als ze voor de eerste keer naar Bergen op Zoom komen?

Dat hangt af van het moment, want er zijn veel verrassende plekjes in Bergen op Zoom. Maar De Bergse Plaat is toch wel heel speciaal, begrenst door de Binnenschelde en het Zoommeer. Ook het park Heidetuin als je rust wilt, de dennenbossen of een leuk evenement in het centrum. Vooral de diversiteit spreekt de gasten aan.

Bergen op Zoom is misschien wel een verborgen schat, maar een fantastische stad met heel veel potentieel. Mensen die niet uit de buurt komen zijn altijd blij verrast als ze het hier ontdekken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief