Een week langer schaatsplezier bij het Bergs Winterparadijs

Verhalen / Evenementen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het Winterparadijs, de overdekte ijsbaan op de Grote Markt, gaat dit jaar een week eerder open, namelijk al op 29 november. Die week wordt voornamelijk ingevuld door schoolschaatsen voor leelingen uit het voortgezet onderwijs. Bovendien hebben de organisatoren, Frank Vale en Jos Roels, meer plannen.

In de extra week wordt onder meer ook een middag gehouden voor ouderen in samenwerking met stichting TanteLouise. Speciaal voor hen zal dan een artiest optreden. Verder zal er ook een middag zijn voor mensen met een beperking, blinden en slecht-zienden, in samenwerking met stichting WéViGé.

Disneyhelden

De ijsbaan wordt op 29 november om 19.00 uur officieel geopend. Het publiek kan dan met 50% korting schaatsen. Het Winterparadijscafé is dan vanaf 21.00 uur geopend. In totaal is er nu vijf weken schaatsplezier op de Grote Markt. Evenals vorig jaar zal de ijsbaan weer helemaal in kerstsfeer zijn. Sprookjesachtig verlicht met duizenden lampjes, met een gezellig wintercafé waar je terecht kunt voor warme chocomelk, een lekker wijntje of een glas bier. In het weekend is het hier altijd feest met vele artiesten en de kinderen kunnen de baan op met hun eigen Disneyhelden.

Nieuw dit jaar is dat er op woensdagmiddag, zaterdag- en zondagochtend een gedeelte van de ijsbaan wordt afgezet voor de allerkleinsten. Zij kunnen zo veilig en op hun gemak kunnen leren schaatsen of voor het eerst kennis maken met het ijs.

De activiteiten:

– de woensdagen zijn voor kinderen: zij mogen het ijs op met Olaf en Elsa, Mickey en Minnie en Donald Duck, die allemaal graag willen leren schaatsen.
– vrijdagavond is het discoschaatsen met een DJ op het ijs
– op zaterdag draait ook een dj en komen er diverse artiesten die het Nederlands levenslied brengen.
– ook op de zondagen komen artiesten naar de tent met heerlijke feelgood music.

Sponsoren

De organisatie moet het dit jaar zonder financiële ondersteuning van de gemeente doen, dus zijn wordt er nog gezocht naar sponsoren. Sponsoren ontvangen een pakket met onder andere vrijkaartjes voor de ijsbaan. Gebruiken zij deze niet, dan gaan ze automatisch naar stichting Het Vergeten Kind en de Voedselbank.
De ijsbaan staat van 29 november tot en met 5 januari in Bergen op Zoom.
Kijk voor meer informatie op www.bergswinterparadijs.nl