Fietsend door Bergen op Zoom met Ruud

Verhalen / Bedrijven
Wie

Ruud Guldemond van Het Fietsatelier Guldemond

Wat

Rijwielherstellingen, restauraties en op maat gebouwde fietsen

Waar

Steenbergenstraat 12, 4611 TE, Bergen op Zoom

Fiets van Ruud Guldemond

Ruud Guldemond is al meer dan tien jaar verknocht aan fietsen. Meer nog: hij bouwt fietsen op maat, herstelt en restaureert ze! Ruud is een rasechte fietsenmaker. Zijn liefde voor goede, kwalitatieve fietsen is een echte passie voor hem.

Bergen op Zoom is de uitvalsbasis voor zijn atelier en eigen zaak: het Fietsatelier Guldemond in de Steenbergsestraat.

Fietsen is mijn passie en ik profileer mezelf graag als een idealistische fietsenmaker

 

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Hoe is jouw eigen zaak, het Fietsatelier, precies ontstaan?

Het Fietsatelier is drie jaar geleden ontstaan vanuit mijn passie: fietsen. Sinds mijn tiende restaureer en knap ik oude fietsen op. Toen ik jonger was, droomde ik al van een eigen fietswinkel in Antwerpen. Omdat ik verder moest studeren, ging dat niet door. Uiteindelijk behaalde ik mijn Bachelor diploma Innovatiewetenschappen.

Gedurende die jaren, werkte ik bij fietsenmakers. Na mijn studies begon ik zelfstandig als mobiele fietsenmaker: op een bakfiets herstelde ik fietsen aan huis. Dit bleek een groot succes en zo bouwde ik naamsbekendheid op. Door dit succes, kon ik mijn droom eindelijk waarmaken en startte ik een eigen atelier, achter het station van Bergen op Zoom. Een jaar geleden zijn we naar de Steenbergsestraat in het centrum van Bergen op Zoom verhuisd.

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik profileer mezelf als een idealistische fietsenmaker die vooral kwalitatieve fietsen wil bouwen. Een fiets is een investering: als je een goede fiets hebt, kom je overal!

De barbierstoel
Foto: Destination Think!
De barbierstoel, meteen te zien bij binnenkomst in de fietsenzaak van Ruud.
Foto: Frank Duldemond
Foto: Frank Duldemond

Het Fietsatelier ligt midden in het centrum, een troef voor de zaak. Waarom koos je Bergen op Zoom uit als locatie?

Ik ben hier opgegroeid. Eigenlijk wou ik in Antwerpen wonen, maar ben ik toch in Bergen op Zoom blijven plakken. Daar ben ik blij om, omdat je in steden als Rotterdam of Antwerpen één van de velen bent. Hier ben je uniek en is er veel waardering als er af en toe iets hips gebeurd. Verder is het de bourgondische sfeer die aanspreekt en het ‘ons kent ons’ – gevoel. De meeste klanten zijn Nederlandstalig en wonen hier. Bergen op Zoom is een hechte gemeenschap vol levensgenieters en er is altijd wel iets te doen.

Naast het fietsen in Bergen op Zoom, zijn er nog plaatsen die je regelmatig bezoekt?

Op bourgondisch vlak denk ik meteen aan kaasboerderij De Zuidgeest ten zuiden van Bergen op Zoom. Daar kan je heerlijke verse en ambachtelijke kaas kopen. Met de vrienden ga ik vaak een glaasje drinken bij Cafe Culturel Les Vedettes, waar er altijd een gezellige sfeer is. Op cultureel vlak is het Markiezenhof een ideale plek. Het ligt naast onze winkel, dus soms ga ik er naar een tentoonstelling.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief