Genieten van het leven, geniet van Tapavino

Verhalen / Bedrijven
Wie

Niels en Femke van Raam van Tapavino

Wat

Winkel met wijnen en delicatessen

Waar

Bosstraat 7, 4611 NA, Bergen op Zoom

Femke en Niels in hun winkel Tapavino

Wie van lekkers houdt, weet zijn weg naar Tapavino waarschijnlijk wel te vinden; dé winkel voor wijnen en delicatessen in Bergen op Zoom. Vijf jaar geleden openden Femke (36 jaar) en Niels (37 jaar) de deuren van deze prachtige winkel in de Bosstraat. Sindsdien is het assortiment aan producten uitgebreid en afgestemd op de wensen van hun klanten.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

In onze winkel vind je heerlijke wijnen, bijzondere kazen, lekkere tapas, delicatessen, relatiegeschenken en nog veel meer. Onze filosofie is dat we alleen de beste kwaliteit, een uniek product en de beste service willen aanbieden. Dat betekent overigens niet dat het duur is, onderstreept Femke.

Droom 

Toen Niels en Femke vijf jaar geleden interesse toonden voor dit pand, verklaarden iedereen hen vanwege economisch moeilijke tijden voor gek. “Ondanks de negatieve adviezen zijn we toch gaan kijken. De winkel bood precies de ruimte die we zochten en de gewelvenkelders onder de winkel gaven de doorslag. Deze hingen toen nog vol met spinnenraggen, de muren zaten onder de graffiti en het rook er ook niet echt fris”, lacht Femke. Na een flinke opknapbeurt is de kelder nu de ideale plaats voor het geven van verschillende proeverijen en wijncursussen.

Wijn met een stekker

Het reikt te ver om alle proeverijen toe te lichten, maar de nieuwste proeverij ‘Wijn met een stekker’ verdient meer tekst en uitleg. Tijdens deze proeverij proef je niet alleen van heerlijke wijnen met bijpassende hapjes. Ook word je wegwijs gemaakt in de wereld van de smarthome en streaming. Niels: “Dat lijkt misschien een rare combinatie, maar in de praktijk pakt deze proeverij super goed uit. De proeverij organiseren we bij en met onze buren ‘Pracht Electronica’, een winkel waar je ook je ogen uitkijkt. Tot nu toe zijn alle deelnemers razend enthousiast.”

De winkel bood precies de ruimte die we zochten en de gewelvenkelders onder de winkel gaven de doorslag.

Toekomst muziek

Dat Niels en Femke bol staan van de creatieve ideeën, blijkt wel als je hun winkel, website of Facebookpagina bezoekt. Zo vind je er de zogenaamde Tapavino Thuistas: een tas gevuld met een maaltijd voor minimaal twee personen inclusief lekker wijntje. Of wat dacht je van het Wijnabonnement, waarbij je jezelf of een ander maandelijks trakteert op een door Tapavino uitgekozen wijnselectie. In de nabije toekomst wil het jonge echtpaar een Proeflokaal in de winkel beginnen. “Zo maar een paar tafeltjes waar mensen lekker gaan zitten om een aantal wijnen van de week te proeven. Uiteraard serveren we daar ook wat lekkers bij. Kleinschalig, gezellig en met advies op maat. Wij zien dit concept helemaal zitten”, besluit Femke.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief