Het mooiste huis van Bergen op Zoom

Verhalen / Wonen
Wie

Michiel en Saskia van der Meer

Waar

Antwerpsestraatweg 414, Bergen op Zoom

Michiel en Saskia van der Meer

Aan de Antwerpsestraatweg is het goed wonen, vinden Saskia van der Meer-Van Mourik en Michiel van der Meer. Ze hebben er dan ook wel een heel bijzonder huis gevonden. Hier is geschiedenis geschreven, letterlijk en figuurlijk. De auteur A.M. de Jong woonde hier ooit en schreef er het beroemde verhaal ‘Merijntje Gijzen’. Dat het huis naar die jonge hoofdpersoon is vernoemd is dus niet echt een verrassing.

En ineens kwam dit voorbij toen ik toch nog eens een online zoekpoging deed. We waren meteen verkocht!

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Vroeger woonde Saskia in Hoogerheide en ze fietste bijna dagelijks langs dit pand, op weg naar school of weer naar huis. Toen al dacht ze: “Wat zou ik daar graag wonen.” Dat het er echt ooit van zou komen had ze zich toen nooit kunnen bedenken. Sinds 2015 is dat echter toch het geval. “We woonden in Wouw”, vertelt Michiel. “Na een periode van op allerlei plekken in België en Nederland te hebben vertoefd. Deels wegens studie, daarna door werk. Maar Bergen op Zoom bleef trekken. Hier wonen ook onze ouders en het is een prima plek om je kinderen naar school te laten gaan. We vonden alleen niet iets dat echt bij ons paste.” Saskia: “En ineens kwam dit voorbij toen ik toch nog eens een online zoekpoging deed. We waren meteen verkocht!”

De stad heeft voor ons genoeg te bieden.

In ere herstellen

Het karakteristieke huis is ‘gesticht’ in 1866, heeft Michiel uitgezocht. Er staan zelfs een koetshuis en paardenstal naast, op een behoorlijke lap grond met dito tuin. “We zijn er na een korte eerste verbouwing meteen in getrokken”, legt Saskia uit. “En sindsdien in fasen het pand aan het herstellen, oude elementen terug aan het brengen.”

Ze wonen in ‘het mooiste huis van Bergen op Zoom’, zeggen ze beide met een grote glimlach. Maar ze krijgen ook écht vaak van mensen te horen dat hun ‘Merijntje’ een heel mooi plekje is. Spijt van hun terugkomst naar hier hebben ze dus geenszins. “De stad heeft voor ons genoeg te bieden”, vindt Saskia, die daarnaast graag met de hond de bossen in trekt. Michiel vindt het water net zo fijn, zegt hij. “Als hardloper zoek ik soms het ene op en soms het andere.” Tevreden bewoners dus, in een pand dat door alle renovaties alleen maar fraaier wordt. Ze sluiten af met een mooie wens: “Wij hopen hier samen oud te worden.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief