Bij Intratuin is het een heel jaar kerstmis

Verhalen / Bedrijven
Wie

Intratuin Halsteren

Wat

Tuincentrum

Waar

Halsterseweg 65a, Halsteren

Volop kersttaferelen bij Intratuin

Bij Intratuin Halsteren is kerstmis altijd al vroeg zichtbaar. Eigenlijk is het bedrijf er een heel jaar mee bezig. Als in december de eigenlijke feestdagen nog moeten beginnen, wordt al nagedacht over het jaar erna. Het is hier steevast een grote happening waar mensen van heinde en verre op af komen.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het team dat zich bij Intratuin Halsteren buigt over de invulling van de kerstshows, is al eind 2016 begonnen met nadenken over de editie van nu. Er wordt, terwijl een show loopt, al kritisch gekeken naar wat er nóg beter kan. Het streven is altijd de lat weer hoger leggen. Dat was voor dit jaar een extra grote uitdaging want de vorige editie werd tot Beste Kerstshow van Nederland verkozen door zowel een vakjury als het publiek. Mede vanwege die mooie bekroning is het thema van dit jaar ‘Koninklijke Kerst’ geworden en dat wordt al op grootse wijze duidelijk bij binnenkomst.

Enorme balzaal

In de enorme hal die de entree vormt van het uit de kluiten gewassen complex, is een heuse balzaal ingericht. En niet zomaar, hier troont Koning Landsheer de 46e. Wie nu binnenstapt treft hem slapend aan. Hij doet energie op voor 14 oktober, dan gaat het grote feest beginnen. Vanaf dan is in de entree een 10 minuten durende film te zien met onder meer de koning en zijn raadgever, een grote uil, in de hoofdrollen. Die uil komt ook overal in de winkel terug en neemt bezoekers als het ware mee op avontuur, langs allerlei vrolijke, stemmige en vooral kerstachtige taferelen.

De kerstshow van dit jaar is opgedeeld in vier grote thema’s en sferen. Allereerst is er het Grand Café, dat vooral de traditionele kerst uitstraalt. In het Atelier zie je moderne, strakke en zelfs stoere versiering en entourage. Dan is er Love by Nature en dat is echt wel wat nieuws, hier worden kamerplanten, accessoires en allerlei vormen van verlichting gecombineerd met kerstlooks. Verlichting is sowieso opnieuw erg populair dit jaar. Last but not least is er het romantische thema Remember Winter Sky, met veel ornamentjes in werkelijk allerlei kleuren en vormen, van smakelijk ogende donuts tot vrolijke Minion-poppetjes van geblazen glas.
Verzamelaars kunnen hier hun hart ophalen.

Een heel jaar voorbereiden

Al die pracht en praal is in januari al zo beetje besteld. Dan vindt in Frankfurt een hele grote kerstbeurs plaats, waar de inkopers van Intratuin de laatste trends ontdekken en vertalen naar wat de Nederlandse klant leuk vindt. Het Halsterse team gaat ook dan al nadenken over wat er in en om de enorme winkel gaat gebeuren. Er moet immers niet alleen besteld worden voor de verkoop maar ook voor de aankleding van de zaak en de grote kersttaferelen die overal verrijzen. Bij elkaar gaat het misschien wel om een miljoen kerstartikelen.

In het voorjaar wordt het plan verder uitgewerkt. Intratuin vraagt dan bijvoorbeeld aan kunstenaar Eric Elich om ontwerptekeningen te maken, zodat daarna decorbouwers en andere creatievelingen aan de slag kunnen met het maken van al die decors, panelen, stellages, techniek en soms, zoals nu, zelfs hele films! Alles om de bezoekers weer een onvergetelijke ervaring te bezorgen en dit jaar natuurlijk in de hoop dat het team opnieuw tot beste kerstshow wordt gekozen. In die zin worden het ook voor Intratuin Halsteren weer spannende maanden…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief