Jan Geers: ‘Iedereen moet zich thuis voelen in hotel De Nieuwe Ram’

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Jan Geers had een taxibedrijf en later een reclamebureau. Toen hij dat verkocht, ging hij samen met zijn vrouw de wereld rondreizen. ,,Maar dat gaat vervelen, hoor.” Dus is hij nu druk bezig hotel de Ram (voortaan de Nieuwe Ram) in Halsteren te verbouwen en heeft hij de bedrijven Backyard Grill en het Nacho Kartel overgenomen. En gaat hij catering opzetten. ,,Het is leuk weer bezig te zijn.” 

 

Jan is gewend aan hard werken. ,,Met een taxibedrijf ben je altijd bezig, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Tijden dat de meeste mensen vrij zijn, de weekenden, oudjaar, carnaval, waren bij ons juist het drukst.” Na 25 jaar besloot hij zijn bedrijf te verkopen en een reclamebureau te beginnen. ,,Tot iemand dat wilde kopen. Toen ben ik gaan rondreizen met mijn vrouw. Best leuk hoor, maar je mist toch een ritme, sociale contacten. Ik wilde weer wat om handen hebben.”

Speciaal voor Halsteren

Dus toen hij de kans kreeg hotel de Ram uit te baten, hoefde hij niet zo lang na te denken. ,,Samen met Henny Heijboer, voormalig eigenaar van de Bourgondiër, ben ik gaan kijken. Met zijn advies durf ik het wel aan.” Inmiddels wordt er al maanden druk verbouwd. ,,De vloeren, de plafonds, de riolering, elektra: eigenlijk alles wordt vernieuwd. Eigenlijk had ik 25 juli als streefdatum om open te gaan, maar dat gaan we niet redden. Hopelijk zo snel mogelijk.”

Zijn doel? ,,Een gezellige gelegenheid voor Halternaren. Met een feestzaal, een restaurant en een gezellig terras. Natuurlijk zijn mensen uit Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en andere plaatsen ook van harte welkom, maar ik vind het vooral belangrijk dat er weer een leuke locatie voor inwoners van Halsteren is.” Dat er behoefte aan een dergelijke locatie is, blijkt nu al: ,,We zijn nog lang niet klaar, er is nog niets te zien van hoe het moet worden. Maar er zijn al vier bruiloften geboekt.”

Dansmiddag

Hij heeft dan grote toekomstplannen. ,,Mooie zomeravonden op het terras, gezellige vrijdagmiddagborrels, muziek, misschien op zondag een dansmiddag”, somt hij op. ,,Plannen genoeg. We willen kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.” Om gasten alvast een voorproefje te geven, levert hij kant en barbecuepakketten met Backyard Grill. ,,Dan kunnen ze vast van onze producten proeven. Het is lekker makkelijk, we leveren alles bij je thuis en halen het, inclusief vieze afwas, weer op. Ik heb met de vorige eigenaar in hetzelfde pand gezeten, we kennen elkaar goed. Dus op het moment dat hij wilde verkopen, vond ik het wel leuk dit voort te zetten.” Ook het Nacho Kartel zat in de deal inbegrepen. ,,We maken zelf nacho’s, en die verkopen we straks exclusief in het hotel.”

Plannen

Alsof dat nog niet genoeg is, is Jan nog bezig met iets nieuws. ,,Hier tegenover zit het industrieterrein, het leek me wel handig als zij een verse lunch bij ons konden bestellen. Daarom zijn we bezig catering op te starten.” Als het allemaal loopt, wil hij een nieuwe bovenverdieping op het pand zetten. ,,Maar eerst maar eens wat centjes verdienen, de rest komt later wel.”

Hij heeft inmiddels al een team aangenomen. ,,Goede mensen, zodat ze in principe ook zonder mij zouden kunnen. Maar ik ken mezelf: waarschijnlijk ben ik hier straks toch zeven dagen per week. Gewoon omdat ik er plezier in heb.