Gitaarheld Joe Bonamassa ontvangt in Gebouw-T een European Guitar Award

Verhalen / Uitgaan
Wie

Joe Bonamassa

Wat

Winnaar Sena Performers European Guitar Award (SEGA)

Wanneer

Zondag 21 mei 2017

Waar

Gebouw-T, Wilhelminaveld 96, 4611 WJ, Bergen op Zoom

Joe Bonamassa

De Sena Performers European Guitar Award (SEGA) is al naar heel wat grote namen gegaan. Denk bijvoorbeeld aan Guns N’ Roses-gitarist Slash, Jan Akkerman, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto. Sinds 2016 worden die awards uitgereikt op Bergse grond, bij poppodium Gebouw-T, en die van dit jaar gaat naar Joe Bonamassa.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Vorig jaar mocht Steve Vai de prijs in ontvangst nemen. Hij was niet alleen zeer vereerd met de erkenning, maar genoot ook zichtbaar van de ontvangst hier en liet zich heel wat keren ontvallen onder de indruk te zijn van het historische Bergen op Zoom. Bonamassa is met zijn 40 jaar één van de jongste winnaars ooit, maar toch al 25 jaar actief als muzikant. Als tiener toerde hij met B.B. King, die Bonamassa het grootste talent noemde dat hij ooit had gehoord. “Bonamassa is een volledig onafhankelijke en autonome muzikant en dat is absoluut een unicum in de muziekwereld van nu”, aldus juryvoorzitter Jean-Paul Heck.

Zulke grote namen krijg je niet zomaar naar je stad, dat moet je echt samen met organisaties als de SEGA doen.

Award die er echt toe doet

Bonamassa is zeer vereerd dat hij de award in ontvangst mag nemen: “In de muziekwereld zijn er niet zoveel individuele prijzen die er echt toe doen. Maar deze gitaar-award zeker wel.” De muzikant heeft inmiddels vijf keer voor een vol Carré gestaan en treedt eind april op in een nagenoeg uitverkocht Ziggo Dome. In juni komt zijn nieuwe album ‘Live At Carnegie Hall’ uit en hij gaat ook zeker spelen tijdens de Award-uitreiking in Gebouw-T. In de aanloop naar die avond zullen in Bergen op Zoom allerlei gitaar-gerelateerde events plaatsvinden, onder de naam ‘SENA Performers Guitar Week’. Daarover gaan we je natuurlijk uitgebreid informeren.

‘Laten zien wat we in huis hebben’

Wethouder Arjan van der Weegen is erg blij met Joe Bonamassa als winnaar: “Zulke grote namen krijg je niet zomaar naar je stad, dat moet je echt samen met organisaties als de SEGA doen. Het is een mooie manier om weer eens aan heel veel mensen te laten zien wat de gemeente Bergen op Zoom allemaal te bieden heeft. Daar profiteren ook de ondernemers in de stad van. Mede daarom zijn we een driejarige samenwerking aangegaan.” Ook Gert-jan de Koster van Gebouw-T is verguld met de komst van SEGA naar ‘zijn’ poppodium: “Mede dankzij de SEGA ontvangen wij artiesten van wereldformaat, die anders niet zo snel in Gebouw-T zouden spelen. Wij zijn er trots op dat wij deze artiesten nu toch in Gebouw-T mogen verwelkomen.”

In de muziekwereld zijn er niet zoveel individuele prijzen die er echt toe doen. Maar deze gitaar-award zeker wel.

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award start op vrijdag 21 april om 10.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via: www.sega-award.com en www.gebouw-t.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief