Kanoën, een oldtimer huren en glamping op één plek in Bergen op Zoom!

Verhalen / Omgeving

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Camping de Dassenplas zegt veel mensen wel iets. Maar kanoën, oldtimers huren en glamping op camping de Dassenplas, zegt je misschien nog niks. Dat kan, want waar de camping al meer dan 25 jaar bestaat, zijn deze nieuwe mogelijkheden er pas sinds de laatste jaren. Wij namen een kijkje!

Op het erf van de rustige camping, gelegen in de natuur van het Laag, staan vier oldtimers glanzend in de zon: een Citroën Lomax uit 1983, een Citroën Mehari uit 1973, een Nekaf uit 1956 en een Citroën 2CV uit 1986. In het water liggen twee kano’s. En aan een houten picknicktafel zit het brein achter dit alles: Marcel Havermans. Samen met zijn geliefde Anita Suijkerbuijk runt hij de faciliteiten op de camping. Marcel: “Jarenlang had ik een goede baan bij Philip Morris, als leidinggevende van een team van 25 man. We weten allemaal hoe dat afliep. Ook voor mij betekende dat gedwongen ontslag. Ik ben toen op de fiets gestapt en naar Portugal gefietst, om na te denken over mijn verdere toekomst. Als mens ben ik creatief, iemand die altijd mogelijkheden ziet. Dus ineens ontpopte dit idee in mijn hoofd: glamping op camping de Dassenplas, oldtimerverhuur en kano’s. Dat moest het worden.”

De locatie voor de uitvoering van dit plan was voor Marcel geen moeilijke keuze. “We wonen in de buurt van de camping, dus ik ken het gebied goed. En luister nu zelf eens… Deze plek ademt rust en stilte. Camping de Dassenplas is geen massacamping, integendeel. Dat stukje respect voor de natuur past heel erg bij mij. Ik ben in samenwerking met de campingeigenaren begonnen met een klein koffietentje op de camping. Daar kunnen mensen koffie en thee drinken, maar ook ijsjes halen, frisdrank kopen, wat versnaperingen. Alles in het kader van zelfservice, want er is niet altijd iemand van ons aanwezig. Er staat een mandje waar je je geld in kunt stoppen. Dat stukje vertrouwen werkt hier nog. Mensen betalen altijd netjes hun consumpties. Dat is mooi om te zien. En ik ben er van overtuigd dat als je vertrouwen geeft, je vertrouwen terugkrijgt.”

Na het koffietentje kwamen de oldtimers erbij op de camping, maar alles steeds weer met een eigen tintje. Marcel: “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, unieke dingen. Je kunt de standaard oldtimers wegzetten, maar dat wilde ik niet. Daarom staat de groene legerwagen ertussen. Die zie je bijna nergens anders in het land. Er kwamen laatst zelfs mensen uit Kerkrade naar ons toe, speciaal voor deze auto!”

Met de kano’s kun je vanaf de camping bijna tot aan Steenbergen varen

In het water liggen twee Canadese kano’s. “Veel meer zullen dat er ook niet worden. Het moet hier juist geen massaplek zijn. Twee kano’s, dan blijft het lekker rustig op het water. Met de kano’s kun je vanaf de camping bijna tot aan Steenbergen varen. Een tocht van dik zes kilometer. Hartstikke leuk!”

En dan zijn er nog die bijzondere accommodaties op de camping: een huifkar, een pipowagen en tipitenten. De huifkar en pipowagen voor 2 personen, de tipitenten voor 4 of 6 personen. Marcel: “Heel leuk om zo een bijzonder weekendje met het gezin te beleven. Of ik verder nog ambities heb op de camping? Ik probeer elk jaar iets nieuws toe te voegen, al is het maar iets kleins. Dit jaar was dat de huifkar, wat het volgend jaar wordt is nog even afwachten. Maar ideeën zijn er altijd genoeg in mijn hoofd.”

Praktisch

Wil jij ook een kanotocht maken of een oldtimer huren in Bergen op Zoom? Of wil je één van de bijzondere accommodaties op camping de Dassenplas eens proberen? Alle informatie hierover vind je op de website van ALLterVer, het bedrijf van Marcel.