Kapper Maarten Schapendonk naar internationale Color Zoom Challenge

Verhalen / Bedrijven
Wie

Maarten Schapendonk

Wat

Kapper

Waar

Noordsingel 59, Bergen op Zoom

Het team van Schapendonk Kappers

Het grote haarverzorgingsmerk Goldwell houdt al jaren een internationale wedstrijd die heel wat losmaakt in de internationale kapperswereld. De Color Zoom Challenge heet het, en dit jaar maakt de Bergse Kapper Maarten Schapendonk kans op het winnen van die grootse happening. Hij heeft veel zin in de finale. In het weekend van 6 tot 8 oktober 2017 moet hij zich waar gaan maken.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Er komt nogal wat bij kijken om in die finale te geraken. Er doen ongeveer 150 landen mee aan de jaarlijkse contest. Kappers en haarstylisten mogen foto’s van zelf gecreëerde kapsels indienen bij een landelijke jury. Er is een vooraf bepaalde stijl en sfeer waar de inzendingen aan dienen te voldoen. Het thema voor 2017 is IN•FLUX. Maarten: “Ieder land heeft dus een eigen jury en die selecteert drie foto’s. Die worden naar het hoofdkantoor in Duitsland gestuurd en daar kiest een internationale jury wie de nummers één, twee en drie worden voor dat land. Nummer één mag zich klaar gaan maken voor de grote finale.” Dit jaar is hij dat geworden, nogal een eer en best spannend. Een foto van een creatie insturen is één ding, je moet het tijdens die finale ook live waar kunnen maken.

Druk weekend

Deze keer vindt het Color Zoom Challenge event plaats in Barcelona. “Het is ieder jaar in een andere wereldstad”, vertelt Maarten. “Ik ben ook al eens naar Berlijn en Las Vegas geweest. Daar was ik niet de Nederlandse nummer één dus was er wat meer tijd ook de stad te ontdekken, dat is deze keer anders. De werkelijke finale is pas zondag maar de deelnemers moeten zich voorbereiden en in de dagen ervoor ook vakpers te woord staan.” Hij neemt deze keer zijn hele team mee naar de happening. Het is immers nogal wat om je land te mogen vertegenwoordigen tussen ongeveer 150 andere kappers en stylisten van werkelijk overal ter wereld.

Naamsbekendheid en passie voor het vak

Wat er gebeurt als je wint? Maarten vertelt: “Dan word je opgenomen in dat internationale creative team en als je het daarin goed doet zelfs voor meerdere jaren. Ik zit al twaalf jaar in het team van de Benelux maar een plaatsje in Creative Team Global zou natuurlijk wel heel cool zijn. Natuurlijk is er ook een bokaal voor de winnaar en het is vanzelfsprekend goed voor je naamsbekendheid. Ik merk nu al dat er nieuwe gezichten naar onze kapsalon komen. Ook komen er meer aanvragen voor shows en trainingen binnen sinds bekend werd dat ik ons land mag gaan vertegenwoordigen.”
Wat ie misschien nog wel het mooiste zou vinden aan winnen in Barcelona is het feit dat hij dan mee mag gaan denken over de internationale mode, als onderdeel van dat trendsettende team. Het blijft de liefde voor haarmode die hem drijft, uiteindelijk: “De mooiste versie van iemand maken door een goed kapsel, dat is toch wel het meest bijzondere aan dit vak. Daar zit echt onze passie, bij het hele team trouwens.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief