Krabbenfoor wordt dit jaar de Krabbenfoor 2.0

Verhalen / Evenementen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De Krabbenfoor wordt dit jaar gemoderniseerd. Met allerlei nieuwe elementen is het straks nog meer genieten van de 55e editie van dit zomerse evenement, dat dit jaar van donderdag 25 juli t/m zondag 28 juli gehouden wordt.

De 55e keer, dat is een mooi Bergs jubileum. Een goed moment voor een vernieuwende aanpak dus. De organisatie van de Krabbenfoor pakt deze keer dan ook groots uit. Nieuwe elementen zijn onder andere de Franse Markt, het Festival van het Goede Leven, een kinderplein en de Sport en Healthy zone.

Modernisering
Hiermee zet ondernemersvereniging Sterck onder leiding van Luud van de Ven, samen met de straatcoaches, de eerste stappen richting de modernisering van de Krabbenfoor. ,,We willen de komende jaren, samen met de ondernemers en sponsoren, investeren in het upgraden van dit prachtige evenement en meer inspelen op de behoeftes van de bezoekers en inwoners van onze stad”, zegt Luud. ,,Dit jaar zien we dat een aantal ondernemers duidelijk de handen in één heeft geslagen en dat is ook het beeld wat we graag terug zien in de toekomst. Samen maken we de Krabbenfoor.”

Nieuwe uitstraling
De Krabbenfoor krijgt ook een nieuwe uitstraling. Geen 400 dezelfde kramen, maar juist meer variatie en thema’s. Zo is er een Sport en Healthy zone in de Potterstraat en (Korte) Bosstraat. Hierbij is de straat volledig gevuld, terwijl er slechts een handje vol kramen zal staan. Het hockeyveld en het Tour Café, waar je de laatste dagen van de Tour de France kunt zien, zijn hierbij goede voorbeelden.

Je waant je in Frankrijk
In de Steenbergsestraat en in het Markiezenhof waant men zich in Franse sferen vanwege de Franse muziek, witte dakjes, vlaggen en de bistrosetjes. Dat in combinatie met kunst en brocante en je hebt het ware Franse gevoel te pakken. In de Lombardenstraat zal het Festival van het Goede Leven tot uiting komen. De combinatie van fleurige olievaten, kleurige vlaggen en sfeervolle bankjes zorgen voor een uniek stukje uitstraling op het parcours.

Olaf uit Frozen
Er is dit jaar nog veel meer te beleven. Zo is er een muzikale stadsbingo onder leiding van Huub Hangop, een workshop kindercocktails maken, optredens van diverse koren en er draaien dj’s op verschillende plaatsen in de stad. Kinderen kunnen Chase uit Paw Patrol en Olaf uit Frozen ontmoeten, op de foto met Belle en er is een schminktent.

Muziek
Ook nieuw dit jaar is de Piek voor de Muziek. Een bekend concept waarbij de bezoekers voor een donatie van 1 euro een sticker krijgen waarmee ze uit kunnen dragen dat zij het evenement een warm hart toe dragen. Ze leveren daarmee direct een bijdrage aan de vele bandjes, zangers en zangeressen en looporkesten die tijdens de Krabbenfoor actief zijn. De enthousiaste groep van jongens en meiden lopen mee met onder andere Bravoure, Expreszo, Uncle Sam Jazz Band, Lat mar ore en de Foligroep uit Hoogerheide.

Zondag
Op zondag is alweer de derde editie van de Bergse touwtrekwedstrijd bij café de Saeck, maar je kunt ook deelnemen aan de historische bierbrouwerij wandeling van de Stichting Bezichtiging Monumenten. Behalve veel informatie over de Bergse geschiedenis van het bierbrouwen krijg je ook allerlei biertjes om te proeven.

Het volledige programma is te vinden op de Facebookpagina en op de website van de Krabbenfoor.