Leuk: verborgen terrassen in Bergen op Zoom!

Verhalen / Culinair

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Terrasjes pakken: daar zijn we in Bergen op Zoom goed in! Met onze bourgondische leefstijl zijn er hier gelukkig genoeg terrassen te vinden waar het heerlijk toeven is. Maar wist je dat er ook een paar verborgen terrassen zijn? Terrassen die je niet ziet, waar niemand langsloopt. Terrassen die je moet kennen… Wij verzamelden ze voor je!

Ministerie van eten en drinken

Het grote industriële pand waarin het Ministerie van eten en drinken in Bergen op Zoom gevestigd is, is al een eye-catcher op zich. Bij binnenkomst kijk je hier je ogen uit. Dat er ook nog zo’n zalige tuin aan dit pand grenst, verwacht je niet. Je mag je dan zo goed als in de stad bevinden, in deze tuin zijn het vogeltjes die je hoort fluiten. Geen auto’s, geen voorbijgangers… Alleen jij met je heerlijke drankje op een van de loungebanken of een lunch aan een van de tafeltjes!

Bekijk hier de website

Provoosthuis

Het Provoosthuis is voor veel Bergenaren dé plek voor een potje poolen of om speciaalbieren te drinken. In het grote bruine café is er binnen altijd plek genoeg voor iedereen. Maar wat veel mensen niet weten is dat het Provoosthuis beschikt over een prachtige binnenstadstuin. Letterlijk middenin de stad, maar ook hier zit je in alle rust. Tel daar die enorme kaart van speciaalbieren bij op en je hebt gegarandeerd een heerlijke avond!

Oase

Tussen de winkels in de Bergse binnenstad ligt Oase, een sfeervol restaurant waar het ook heerlijk lunchen is. Maar misschien nog veel sfeervoller is de binnenstadstuin van Oase. In de tuin van Oase overvalt je een waar vakantiegevoel. Ook leuk: naast lunch en diner kun je bij Oase ook kiezen voor de high beer of high wine. In het zonnetje, als je even geluk hebt…

Bekijk hier de website