Meer te doen in een grote stad? Niet voor Lucas en Jilly!

Verhalen / Wonen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Veel jongeren vertrekken na hun middelbare school uit Bergen op Zoom. Voor studie, voor werk of gewoon voor het spannende leven in een grote stad. Kom daar bij Lucas Herrings en Jilly Duijvelaar niet mee aan: ,,Wij houden van Bergen op Zoom!”

Sinds maart woont het stel in een van de nieuwe appartementengebouwen aan de Burgemeester Blomlaan. ,,We hebben best wat vertraging gehad. Eerst zou het in september vorig jaar klaar zijn, toen in januari en uiteindelijk werd het dus februari voor we de sleutel kregen.” Voordeel was wel, dat ze alle meubels al in huis hadden. ,,Jilly had alles helemaal voorbereid”, lacht Lucas. Jilly knikt. ,,Ik had alles al juni vorig jaar besteld, dan zouden we het in september in huis hebben. Maar ja, nu moest alles opgeslagen worden. Maar omdat alles er al was, waren we wel snel klaar: wij waren een van de eerste die in deze appartementen trokken.”

Prachtig uitzicht

Ruimte hebben ze genoeg: alleen al in de hal kan je een feestje houden, zo ruim is die. Verder hebben ze een badkamer, woonkamer, drie slaapkamers en een balkon. Met prachtig uitzicht. ,,Nu is het een beetje heiig, omdat het zo warm is”, zegt Jilly. ,,Maar met helder weer kun je hier heel ver weg kijken.”

Jilly is net afgestudeerd als verpleegkundige en werkt al in ziekenhuis Bravis. Lucas is al wat langer afgestudeerd en werkt bij de FitFabriek. Ze zijn blij dat ze allebei werk hebben in hun geboortestad. ,,Als we een baan in bijvoorbeeld Rotterdam of Breda hadden gekregen, hadden we op en neer gereisd. En als het nog verder weg was geweest… nou, dan hadden we nog eens heel goed moeten nadenken.” Want ze wonen helemaal naar hun zin in Bergen op Zoom. ,,In een grote stad heb je misschien meer uitgaansgelegenheden, maar wij zijn niet zo’n stappers. Als we eens in Breda op stap gaan, dan staan we daar maar een beetje. Hier heb je altijd iemand om mee te praten. Dat past bij ons, wij zijn hele sociale mensen.”

Eigen paleisje

Hoewel hun appartement er spic en span uitziet, denken ze stiekem al aan een volgende stap. Jilly: ,,Dit is huur, en we willen toch ook wel een keer kopen. Helemaal ons eigen paleisje van maken. Maar dan wel in Bergen op Zoom.” Wat er nu zo leuk is aan de stad? Lucas: ,,Het is toch een beetje ons kent ons. Je hebt de Grote Markt, met alle terrassen. Heel veel evenementen, waar we altijd wel even gaan kijken. En Vastenavend natuurlijk, dat slaan we nooit over. Het is een stad, maar toch ook een beetje een dorp. We kunnen niet zonder Bergen op Zoom.”