Muziekatelier Frans van Vliet

Verhalen / Bedrijven
Wie

Frans van Vliet

Wat

Muziekatelier Frans van Vliet

Waar

Blauwehandstraat 16, 4611 RL, Bergen op Zoom

Frans van Vliet

Hij is een geboren en getogen Bergenaar met liefde voor muziek. Zo maakte hij na het Conservatorium de overstap naar het ondernemen en begon hij een eigen muziekzaak. Zijn Muziekatelier in de Blauwehandstraat is niet meer uit Bergen op Zoom weg te denken. En dat geldt eigenlijk ook voor deze liefhebber van het goede leven. Ontmoet Frans van Vliet!

Voor Frans maken muziek en de stad Bergen op Zoom een groot deel uit van zijn leven. Hij houdt van het persoonlijke en sfeervolle gevoel dat de stad uitstraalt.

Bergen op Zoom is voor mij een echte thuishaven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Wie is Frans van Vliet?

Ik ben opgegroeid in Bergen op Zoom dus ik voel me een rasechte Bergenaar. Ik verkoop, herstel en restaureer blaasinstrumenten.

Het Muziekatelier is een zeer specialistisch bedrijf waar ik me echt in kan uitleven. Ik beheers mijn vak zo goed mogelijk. Mijn sterke kant is een soort van drie-eenheid: muziek, herstellen en verkopen.

Wie zijn jouw klanten precies?

Dat varieert heel erg: van muziekverenigingen en professionele muzikanten, tot particulieren en kinderen die net een blaasinstrument leren spelen, bijvoorbeeld.

Waarom heb je Bergen op Zoom als locatie uitgekozen?

Ik woon hier al mijn hele leven, dus dat Bergse zit echt in mijn roots. Bergen op Zoom is een kleine, mooie en sfeervolle stad. Het is kleinschalig en dat zorgt voor dat unieke en persoonlijke gevoel. Daarom vind ik het zo aangenaam om hier te werken en heb ik er altijd de zaak gehad.

In één zin: voor mij is deze stad een echte thuishaven.

Waarom ben je zo gepassioneerd door muziek?

Daar heb ik niet echt een verklaring voor. Van origine ben ik een muzikant. Ik heb er voor gestudeerd. Na mijn studie ben ik begonnen met het herstellen en verkopen van blaasinstrumenten. Al sinds mijn negende heb ik een passie voor muziek en muziekinstrumenten.

Ik ben vooral gek op de trompet en saxofoon. Ik bespeel ze dan ook allebei.

Waar kom je het liefst in Bergen op Zoom?

Ik verwonder me over de schoonheid van het Markiezenhof. Wat een pareltje! Het is een mooi en authentiek binnenstad paleis dat je niet zomaar overal tegenkomt.

Bij mooi weer wandel ik graag over de Grote Markt, erg gezellig. Wat betreft de natuur vind ik de combinatie van bossen en water, zoals de Binnenschelde, heel imponerend. De omgeving is afwisselend en dat is nu net de troef van deze stad.

Foto: Stadsmagazine Bergen op Zoom
Foto: Frans van Vliet

Welk festival of event mogen we dit jaar niet missen?

Eind juli sta ik zelf op de Krabbenfoor met een winkeltje, waar ik alle blaasinstrumenten laat zien. Ik geef dan ook een demonstratie over hoe je deze instrumenten herstelt. Er hangt op deze jaarmarkt altijd een vrolijke drukte, een echte aanrader dus.

Als je vrienden op bezoek krijgt die niet in Bergen op Zoom wonen, waar neem je ze dan mee naartoe?

Als er bezoek is, gaan we meestal naar restaurant Hemingway op de Grote Markt. Ze hebben er een nieuwe chef-kok aangeworven en die kookt verrukkelijk! Je kunt me ook vaak vinden bij Café Don Camillo, omdat we daar vaak met de band repeteren.

In Bergen heerst er altijd een Bourgondische sfeer.

Zijn er bepaalde plekjes in Bergen op Zoom die op muzikaal vlak speciaal voor je zijn?

Het Poppodium Gebouw-T biedt voor mij én voor de stad een bijzondere meerwaarde. Het heeft een breed aanbod qua muziek en er is altijd wel een leuk concert of evenement te beleven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief