Een nieuw begin, in de geborgenheid van toen en nu

Verhalen / Wonen
Wie

Ruud van Engelen en Jerry Hetharie

Waar

Schorrenkruid 81, Bergen op Zoom

Het huis van Ruud en Jerry

Niet alleen oude huizen hebben een historie. Ook in woningen die betrekkelijk nieuw zijn kan zich heel wat hebben afgespeeld. Het huis van Ruud van Engelen en zijn partner Jerry Hetharie aan de Schorrenkruid 81 is zo’n plek. Ze wonen hier aan de rand van de bebouwde kom en kijken uit over het water dat de Bergse Plaat omgeeft. De woning straalt bijna serene rust uit. Best een wonder, gezien wat Ruud hier meemaakte. Maar hij wil er niet weg. Het huis is bij hem gaan horen, en andersom.

We genieten van elkaar, de rust, de honden, het water en de natuur. Wij willen hier voorlopig niet weg.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Ruud kocht dit huis met zijn vorige partner Mark. Ze woonden in Breda maar in 2006 zou Mark werk krijgen in Zeeland. Tijdens een lange zoektocht naar een mooie woning in de regio kwamen ze eigenlijk alleen op De Plaat terecht omdat de hond mee was en die moest hoog nodig even uit. Lopend langs het water zagen ze dit huis te koop staan en ze waren verkocht, al moest er ontzettend veel aan gebeuren. Dat gaf niet, Mark was handig en ze gingen aan de slag. Er was ook al een plan voor de tuin en de vlonder was al gelegd maar door het slechte weer liep het uit. De werkzaamheden werden onderbroken voor een vakantie en tijdens die reis gebeurde het onvoorstelbare: Mark overleed aan een hartstilstand. Ineens stond Ruud er alleen voor, in een onaf huis. Hij besloot er toch te blijven en liet zelfs de tuin alsnog aanleggen zoals ze dat samen hadden bedacht. Alleen al hierdoor blijft de herinnering aan zijn weggevallen partner levendig.

Tweede leven

Ruud hoorde het van meerdere hulpverleners: na zo’n vreselijke gebeurtenis moet je opnieuw beginnen, een tweede leven opbouwen. En dat ging ook zo. Hij leerde, na een jaar alleen zijn, Jerry kennen en samen bouwden zij hier een nieuw en eigen leven op. Mét respect voor het verleden. Twee schatten van honden maken hun geluk compleet. De dieren houden overdag vooral Ruud gezelschap. Die werkt aan huis, uitkijkend over het groen en het water. Jerry is kapper en visagist, let op de details van de inrichting thuis en staat graag uren in de grote en goed uitgeruste keuken.
“We genieten van de rust hier”, vertelt Ruud. “We komen ook graag in een stad als Antwerpen maar er wonen vinden we niks. Ook het centrum van Bergen op Zoom bezoeken we geregeld, voor een hapje op de Grote Markt of om wat winkels te bezoeken. Maar verder zijn we graag hier, met de honden aan het wandelen, of in den lande bij de grote familie van Jerry. We genieten van elkaar, de rust, de honden, het water en de natuur. Wij willen hier voorlopig niet weg.” Met dat tweede leven is het dus wel goed gekomen, en daar mag Mark gewoon een rol in blijven spelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief