Ondernemers in coronatijd: zo pakken Bagels & Beans dat aan

Verhalen / Culinair

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het is stil in Bergen op Zoom. Alle horeca en veel winkels zijn gesloten in verband met het coronavirus. Ondernemers proberen op creatieve wijze het hoofd boven water te houden. Vandaag informeerden we eens bij Bagels & Beans in de Lombardenstraat hoe het daar gaat.

Eigenaren Yanouk Bouter en Koen van Bijsterveldt hebben leuk nieuws te vertellen: ,,Vanaf woensdag 29 april gaan wij afhalen en bezorgen!” Tot nu toe was de zaak helemaal gesloten. ,,Het was best een moeilijke overweging”, zegt Yanouk. ,,Het komt heel wat bij kijken om over te stappen naar bezorgen en afhalen. Maar we kregen veel vragen van gasten, blijkbaar is er behoefte aan. En we vinden het ook fijn om weer bezig te zijn en onze vaste gasten weer iets te kunnen bieden. Tot nu toe zijn we vooral bezig geweest met financiële rompslomp en opruimen en schoonmaken. We kijken er naar uit weer een beetje open te gaan.”

Te popelen

Het voordeel van franchizer zijn, is dat je niet alles alleen hoeft uit te vinden, vertelt Yanouk. ,,Er staat al een heel concept voor je klaar, dat is makkelijk. Er zijn in Nederland al meerdere Bagels & Beans die afhalen en boezorgen.” Niet alleen Yanouk en Koen zijn blij om weer aan de slag te kunnen: ,,Het hele team staat te popelen.” Yanouk denkt dat het nog wel even kan duren voor de horeca weer echt open kan. ,,Als er een anderhalve meter maatregel komt, kunnen wij nog best wat mensen kwijt, onze zaak is heel ruim. Er zijn ook schotten te koop, voor tussen de tafels, maar zolang alles nog zo onzeker is, schaffen we dat nog niet aan.”

Taarten

Op de website bestel.bagelsbeans.nl kun je vanaf woensdag bestellen en direct afrekenen om contact te voorkomen. Ook zijn er nieuwe menu’s toegevoegd, zoals voorverpakte bagels die je kunt afbakken en een taartenpakket voor 4 of 8 personen.