Ondernemers in coronatijd: zo pakken Jess & Lou dat aan

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De Bergse binnenstad is akelig stil. Alle horeca en veel winkels zijn inmiddels gesloten in verband met het coronavirus. Ondernemers proberen op creatieve wijze het hoofd boven water te houden. Vandaag informeerden we eens bij kledingzaak/kapsalon Jess & Lou hoe het daar gaat.

,,Gek genoeg hebben wij het hartstikke druk”, vertelt Jessica Reemer. ,,We krijgen heel veel appjes binnen met bestellingen. Dat geeft je kracht: Bergen op Zoom wil ons blijkbaar nog niet kwijt.”

Voelde niet goed

De kledingzaak aan de Zuivelstraat in Bergen op Zoom was een van de eerste winkels die dichtgingen. ,,Het voelde gewoon niet goed meer”, zegt Jess. ,,Ook niet naar mijn meiden toe. Eigenlijk wil je dat iedereen veilig thuis blijft, dan kun je de winkel niet meer open houden. Dus vorige week maandag zijn we, ook om solidair te zijn met de horeca, dicht gegaan. Mensen waardeerden dat echt. We zijn nog wel iedere dag tot half zes in de winkel aanwezig, om bestellingen klaar te zetten en in te pakken. En op afspraak zijn we open voor private shopping. Met gepaste afstand natuurlijk.”

Bakfiets

Al een dag na de sluiting begon ze met bezorgen. ,,Lou en ik waren ’s avonds pas om half elf thuis, helemaal kapot, ook van de stress natuurlijk. Maar we doen het met liefde, we zijn blij met iedere bestelling. En inmiddels heeft Lou ook zijn kapsalon moeten sluiten, dus nu kan hij overdag op pad. We hebben een bakfiets geleend van Kees de Mooij, en daarmee gaat Lou bezorgen.”

Veel steun

Ze is in deze tijd maar wat blij met social media. ,,We waren altijd al heel actief op Facebook en Instagram, we hebben maar liefst vierduizend volgers. Dat is nu echt een pluspunt.” Inmiddels ziet ze het weer wat positiever in. ,,Die eerste dagen heb ik heus weleens een potje zitten janken, bang dat mijn zaak er aan zou gaan. Maar nu leven we dag bij dag. We krijgen heel veel steun, appjes, kaarten en zelfs cadeautjes. Dat helpt enorm.”